Φωτογραφίες – Βίντεο: Γιώργος Δαγαλάκης, Χάρης Γκίκας

Επιμέλεια: Γιώργος Στογιάννος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Aνεξέλεγκτη συνεχίζει να μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στην Πεντέλη. Παρά την προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων τα πύρινα μέτωπα δεν έχουν περιοριστεί με αποτέλεσμα οι κάτοικοι πολλών περιοχών έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους ακολουθώντας τις οδηγίες των Αρχών ενώ άλλοι προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους.

Υπάρχουν ζημιές σε σπίτια και περιουσίες, ιδιαίτερα στις περιοχές Ντράφι, Παλλήνη και Γέρακας καθώς το μέτωπο πέρασε μέσα από τον οικισμό.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής στην πρωινή ενημέρωση, η ταχύτητα των ανέμων, όπως κατεγράφη στην περιοχή, έφτασε στις μέγιστες τιμές της να ξεπερνά κατά πολύ τα 80 χλμ την ώρα και προσέθεσε ότι εξαιτίας της έντασης και της ταχύτητας των ανέμων η φωτιά καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας άλλαζε συνεχώς κατεύθυνση γεγονός που καθιστούσε την αντιμετώπισή της μέσα στην νύχτα ακόμη πιο δύσκολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης, είπε ότι έχουν καεί σπίτια στην Παλαιά Πεντέλη, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει εικόνα για το πόσα είναι αυτά, αλλά και για το μέγεθος των ζημιών.

Δείτε φωτογραφίες από την περιοχή που κατέγραψε ο φακός της Ζούγκλας.

 

Στην κάμερα της Ζούγκλας μίλησαν κάτοικοι της περιοχής που είδαν την περιουσία τους να καίγεται εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς.

 

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης