Συντονιστείτε στο Web Zougla Radio

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλουν από τις 04.00 σήμερα τα ξημερώματα ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη σε δασική περιοχή ανάμεσα σε Δροσοπηγή, Κοκκινόβραχο και Κρυονέρι.

Δεξιά και αριστερά της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας υπάρχουν εστίες φωτιάς και επί τόπου επιχειρούν 180 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 37 οχήματα, 130 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Ρίψεις νερού πραγματοποιούν οκτώ αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα ενώ βοηθούν και δεκάδες εθελοντές με 46 οχήματα των ΟΤΑ και 27 εθελοντικά οχήματα.
 

 
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δίνουν μεγάλη μάχη με τις φλόγες καθώς με την αλλαγή του ανέμου σημειώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Το μέτωπο ξεπερνά σε μήκος το 1,5 χλμ.. Λίγο μετά τις 05.45 τα ξημερώματα, η πυρκαγιά «πέρασε» τη Ν.Ε.Ο. στο ύψος της Λεωφ. Τραπεζούντος, με άνδρες της Τροχαίας να διακόπτουν την κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα ανόδου στη γέφυρα της Βαρυμπόμπης και στο ρεύμα προς Αθήνα στο Καπανδρίτι. Εδώ και αρκετή ώρα, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία καθώς ο δρόμος ανοίγει και κλείνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακολουθήστε το video

Ακούστε τι δήλωσε στη zougla.gr o δήμαρχος Διονύσου, κος Γιάννης Καλαφατέλης:

Μέχρι στιγμής υπάρχουν πληροφορίες ότι ένα σπίτι έχει καεί ολοσχερώς και πέντε ακόμα έχουν υποστεί ζημιές στους δρόμους περιμετρικά της Λεωφ. Τραπεζούντος, ενώ σοβαρός κίνδυνος υπάρχει για ένα πρατήριο υγρών καυσίμων που βρίσκεται εκεί.

Το άναρχο οδικό δίκτυο στην περιοχή των Αφιδνών έχει προκαλέσει προβλήματα στις επίγειες δυνάμεις καθώς αρκετοί δρόμοι οδηγούν σε αδιέξοδο, εμποδίζοντας τους πυροσβέστες να προσεγγίσουν εστίες της φωτιάς που απειλούν σπίτια.

Η φωτιά ξεκίνησε στη θέση Λιοσάμπι των Αφιδνών, μετά τα διόδια στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα και πολύ γρήγορα έφθασε στο στρατόπεδο του Αγ. Στεφάνου, προκαλώντας καταστροφές σε δύο αποθήκες. Ωστόσο, οι συντονισμένες προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του προσωπικού του στρατοπέδου απέτρεψαν τα χειρότερα.

Από τη μεγάλη πυρκαγιά έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο σύννεφο καπνού, το οποίο έχει καλύψει μεγάλο μέρος της Αττικής, την ίδια στιγμή που η μυρωδιά «καμένου» κυριαρχεί στον αέρα στις περιοχές του Αγ. Στεφάνου, του Κρυονερίου και της Ν. Κηφισιάς.

Στο σημείο επιχειρούν 150 πυροσβέστες με 32 οχήματα και 37 μέλη πεζοπόρου τμήματος. Παράλληλα, στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν 14 οχήματα ΟΤΑ και 26 αυτοκίνητα εθελοντών.

Με το πρώτο φως της ημέρας έχουν ξεκινήσει ρίψεις 8 καναντέρ και 2 ελικόπτερα.

Καταγγελίες για εμπρησμό

Παρόλο που μέχρι στιγμής δεν έχουν διαπιστωθεί τα αίτια της πυρκαγιάς, αρκετοί είναι οι κάτοικοι που κατήγγειλαν ότι άκουσαν ισχυρές εκρήξεις από το σημείο όπου λίγο αργότερα έκαναν την εμφάνισή τους οι πρώτες φλόγες.

Πυρκαγιές σε Κεφαλλονιά και Κύμη

Από νωρίς το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Καμπίτσα της Κεφαλλονιάς.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν αυτήν την ώρα 17 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, επτά άτομα πεζοπόρο τμήμα, 10 εθελοντές, δύο οχήματα ΟΤΑ και ένα αεροσκάφος.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 23.20 το βράδυ της Παρασκευής, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε δασική έκταση στην Μουρτερή Κύμης της Εύβοιας.

Στο σημείο επιχειρούν 32 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 14 οχήματα. Να σημειωθεί πως η περιοχή είναι δύσβατη, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών.

Σύμφωνα με την Π.Υ. δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου-Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης