Τα αίτια πυρκαγιάς που ξέσπασε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα στο Μπίλλειο Πολιτιστικό Κέντρο στον Δήμο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, προκαλώντας υλικές ζημιές, ερευνά η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επί τόπου έσπευσαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα με 12 άνδρες, ενώ δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης καταγγέλλει ότι επρόκειτο για εμπρησμό, προαναγγέλλοντας ότι θα καταθέσει μήνυση για τον εντοπισμό των δραστών.
«Ο δήμος Λαγκαδά εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τον χθεσινοβραδινό βανδαλισμό και εμπρησμό στο Μπίλλειο Πνευματικό Κέντρο τις πρώτες πρωινές ώρες. Καταθέτουμε σήμερα μήνυση και ζητούμε την άμεση παρέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης, προκειμένου να ανακαλυφθούν και να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους οι δράστες» αναφέρει ο δήμαρχος Λαγκαδά.

Όπως τονίζεται στην ίδια ανάρτηση, οι δράστες «έσπασαν τζάμι πλαϊνής εξώπορτας, εισήλθαν στο Μπίλλειο και έβαλαν φωτιά στη σκηνή του θεάτρου, με αποτέλεσμα να προκληθούν σημαντικές ζημιές σε αυτήν».

Καταλήγοντας ο κ. Καραγιάννης ευχαριστεί την Πυροσβεστική για την άμεση επέμβασή της, χάρη στην οποία «αποφεύχθηκε η ολοκληρωτική καταστροφή του θεάτρου που ήταν ο απώτερος στόχος των εμπρηστών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης