Βίντεο-φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, αργά το βράδυ της Τρίτης, σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στη Χαμολιά, στο Πόρτο Ράφτη, κοντά σε κατοικίες. Αρχικά η φωτιά απειλούσε κατοικίες αλλά η ισχυρή παρουσία πυροσβεστικών δυνάμεων απομάκρυνε τον κίνδυνο. Σημειώνεται, ότι το έργο τους δυσχέραινε ο δυνατός άνεμος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περιοχή επιχείρησαν έως και 80 πυροσβέστες με 31 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, καθώς και οχήματα εθελοντών πυροσβεστών.

«Η φωτιά στο Πόρτο Ράφτη έχει περιοριστεί σε σχέση με την αρχική έκτασή της. Η ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων γίνεται καθαρά για προληπτικούς λόγους», δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία προχώρησε παράλληλα σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή. Συγκεκριμένα, διακόπηκε η κυκλοφορία στις οδούς Πολυτεχνείου, Χαράς και Αγίου Νικολάου από το ύψος της Βραυρώνας.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην περιοχή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχει ένας τραυματίας. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή του στο νοσοκομείο, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του irafina.gr, προσήχθη από αστυνομικούς, μετά από υπόδειξη κατοίκων, ένας μετανάστης, ο οποίος εκινείτο στην περιοχή με όχημα χωρίς πινακίδες.

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Άλκης Αποστολόπουλος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης