Τη δυναμική αντίδραση των δικηγόρων αναμένεται να πυροδοτήσουν οι αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που ανακοίνωσε το μεσημέρι ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Σε θέση μάχης μπαίνουν οι δικηγόροι καθώς το Σαββάτο συγκαλείται εκτάκτως η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας με θέμα το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που κατατέθηκε το μεσημέρι στη Βουλή από το Yπουργείο Δικαιοσύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Συντονιστική Επιτροπή θα μελετήσει το σχέδιο νόμου και θα διαμορφώσει προτάσεις για την περαιτέρω στάση του Δικηγορικού Σώματος», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση τους.

Είναι γνωστό ότι οι δικηγόροι έχουν αντιρρήσεις για τις νέες διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Μάλιστα σε πρόσφατη συνεδρίαση τους οι Πρόεδροι της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών συλλόγων έχουν ξεκαθαρίσει πως θεωρούν ότι τόσο «η φιλοσοφία, όσο και οι επιμέρους ρυθμίσεις του σχεδίου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας προσκρούουν σε βασικές αρχές του κράτους δικαίου και της δίκαιης δίκης, επιδρούν αρνητικά στην ορθή απονομή της Δικαιοσύνης, προσβάλλουν δικαιώματα των πολιτών, σε αντίθεση με προφανείς παρεμβάσεις υπέρ των πιστωτικών ιδρυμάτων, ενώ υποβαθμίζουν το έργο και τον θεσμικό ρόλο των δικηγόρων»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης