ΠΙΣ και ΙΣΑ στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017, 16:00
ΠΙΣ και ΙΣΑ στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών, σχετικά με το σχέδιο νόμου για την οργάνωση του χρόνου εργασίας τους, που κατατέθηκε τη Δευτέρα και καλούν τα μέλη τους να συμμετάσχουν δυναμικά.

O ΙΣΑ κάνει λόγο για «καταστροφικό» νομοσχέδιο «που επιχειρεί να επιβάλει με πρωτοφανείς αντιδημοκρατικές διαδικασίες το υπουργείο Υγείας» και καταγγέλλει τις διαδικασίες ως «πραξικοπηματικές» αφού, όπως αναφέρει, «δεν μεσολαβεί ούτε καν 24ωρο για την πρόσκληση φορέων στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή».

Κατηγορεί επίσης την πολιτική ηγεσία ότι «νομοθετεί καθεστώς εργασιακής αιχμαλωσίας και συνθήκες «γαλέρας» για τους γιατρούς του ΕΣΥ, ενώ τους οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση» και «επιπρόσθετα δίνει τη χαριστική βολή στα δημόσια νοσοκομεία που καταρρέουν, οδηγώντας σε διάλυση τμήματα και κλινικές που αντιμετωπίζουν ήδη πολύ σοβαρά προβλήματα».

Σχολιάζοντας το θέμα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, τόνισε: «Το αξιόμαχο προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων δίνει μάχη για να κρατήσει όρθια τα νοσοκομεία που καταρρέουν από την υποχρηματοδότηση. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δίνει τη χαριστική βολή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αντιμετωπίζοντας με πρωτοφανή απαξίωση και έλλειψη σεβασμού το ιατρικό προσωπικό. Επιχειρεί απολυταρχικά και αντιδημοκρατικά να νομοθετήσει ένα έκτρωμα που θα οδηγήσει σε περαιτέρω κατάρρευση τα δημόσια νοσοκομεία και θα οδηγήσει στην οικονομική εξαθλίωση τους γιατρούς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017, 16:00