Ένταση σημειώθηκε σήμερα Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας στη Λαμία, όταν πιστοί προσπάθησαν να μπουν στον ναό για να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο.

Συγκεκριμένα, νωρίς το μεσημέρι στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας στη Λαμία, όταν ο ιερέας τελείωσε την Αποκαθήλωση και πήγε να βγει από τον ναό, περίμεναν έξω περίπου 20 πιστοί, οι οποίοι, μόλις άνοιξε την πόρτα ο ιερέας, μπήκαν στον ναό αγνοώντας τις εκκλήσεις του ιερέα και του επιτρόπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμέσως στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία, ενώ ενημερώθηκε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Συμεών.

Να σημειωθεί ότι οι εντολές του Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών είναι αυστηρές προς όλους τους ιερείς να τηρηθούν τα μέτρα στο ακέραιο και οι πόρτες των εκκλησιών να είναι κλειστές.

Έτσι, σήμερα, πολλοί ιερείς και επίτροποι βρέθηκαν σε δύσκολη θέση, αφού πολλοί ήταν εκείνοι που αγνοώντας τις οδηγίες και τα μέτρα θέλησαν να προσκυνήσουν στον Επιτάφιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εμείς δεν μπορούμε να έχουμε ρόλο αστυνομικού. Σήμερα θα έπρεπε έξω από τη Μητρόπολη και άλλους κεντρικούς ναούς να υπάρχει ένας αστυνομικός ώστε να μην αναγκαζόμαστε να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση εμείς με τους πιστούς. Εφαρμόζουμε τις αυστηρές εντολές του Μητροπολίτη μας και όλα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, αλλά ο δικός μας ρόλος δεν είναι κατασταλτικός….» δήλωσε ένας από τους ιερείς στο LamiaReport.

Πηγή: LamiaReport

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης