Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι καταγγελίες από γονείς μαθητών που φοίτησαν σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών στον Βόλο, το οποίο φέρεται, σύμφωνα με τρεις μέχρι στιγμής μηνυτήριες αναφορές, να χορήγησε πλαστά πτυχία Αγγλικών. Αρκετοί γονείς διαμαρτύρονται ότι αν και τα παιδιά πήραν μέρος σε εξετάσεις, δεν έλαβαν ακόμα τα πτυχία στα χέρια τους, αν και έχουν περάσει αρκετοί μήνες. 

Η υπόθεση απασχολεί έντονα το Πανεπιστήμιο του Cambridge, η επωνυμία του οποίου χρησιμοποιείται πάνω στα πτυχία, το οποίο και ανέθεσε την διερεύνηση του θέματος στο νομικό του τμήμα. Το βρετανικό Πανεπιστήμιο παρέλαβε τα πτυχία που του έστειλαν οι γονείς από το Βόλο για να τα ελέγξει και απάντησε ότι πρόκειται για πλαστά και όχι για γνήσια πτυχία γλωσσομάθειας. Ενημέρωσε δε και τους ενδιαφερόμενους για τις προκαθορισμένες ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων που διενεργεί στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την υπόθεση έντονο ενδιαφέρον έχει δείξει και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.), η οποία και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή της σε μαθητές και γονείς. Μάλιστα, εκπρόσωπος της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. αναμένεται να επισκεφθεί τη Δευτέρα το Βόλο, προκειμένου να συναντηθεί με τους καταγγέλλοντες. Αναφορά για το θέμα έχει γίνει και προς τον Συνήγορο του Παιδιού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης