Την καταδίκη της 42χρονης γυναίκας από τους Γαργαλιάνους που πλαστογράφησε σφραγίδες του Δήμου Τριφυλίας και υπαλλήλου του ΚΕΠ του Δήμου, επιχειρώντας να τύχει καταβολής πολυτεκνικού επιδόματος του ΟΓΑ, αποφάσισε το Πλημμελειοδικείο Κυπαρισσίας.

Στην κατηγορούμενη, η οποία είχε συλληφθεί τη Δευτέρα με την αυτόφωρη διαδικασία, επεβλήθη ποινή φυλάκισης ενός χρόνου με αναστολή, ενώ ο αντιεισαγγελέας πρότεινε ποινή φυλάκισης δύο χρόνων!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ίδια παραδέχθηκε την ενοχή της και κατά την απολογία της είπε στο δικαστήριο ότι έκανε την πλαστογραφία γνωρίζοντας πως είναι παράνομη πράξη, από απερισκεψία, λόγω της φτώχειας που την πλήττει και εξαιτίας του γεγονότος ότι η ίδια έχει να θρέψει δύο παιδιά και φροντίζει τον κατάκοιτο πατέρα της.

Ο λόγος που την οδήγησε στην πλαστογραφία, όπως εξήγησε στο Δικαστήριο, ήταν ότι ο εν διαστάσει σύζυγός της δεν υπογράφει τα έγγραφα που απαιτούνται ώστε να λάβει το πολυτεκνικό επίδομα του ΟΓΑ ως μητέρα τεσσάρων παιδιών, εκ των οποίων το ένα είναι στο εξωτερικό, τα δύο μαζί της και ένα με τον εν διαστάσει σύζυγό της.

Η ίδια δεν έχει κάποια εργασία για να μπορέσουν να ζήσουν με τα δύο παιδιά της και τον πατέρα της.
 
Σε ερώτηση που της τέθηκε εάν το σκέφτηκε μόνη της και εάν έπραξε μόνη της ή συμβουλεύτηκε ή τη συμβούλεψε κάποιος, απάντησε ότι το έκανε μόνη της για τους λόγους που από την αρχή ισχυρίστηκε στο δικαστήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση του αντιεισαγγελέα εάν γνώριζε πως με αυτό που έκανε κινδύνευαν οι υπάλληλοι του Δήμου, απάντησε πως το γνώριζε και τους ζητάει συγγνώμη.

Ως μάρτυρες κατέθεσαν δύο υπάλληλοι του Δήμου, η μία υπάλληλος του ΚΕΠ της οποίας είχε πλαστογραφήσει σφραγίδα με το ονοματεπώνυμο και μαζί με τις άλλες σφραγίδες φερόταν πως αυτή είχε υπογράψει για το γνήσιο της υπογραφής του εν διαστάσει συζύγου της κατηγορουμένης, και η αναπληρώτρια προϊσταμένη στο Τμήμα Ταμείου της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Τριφυλίας και ταμίας του Δήμου Τριφυλίας, οι οποίες και ανέφεραν στο δικαστήριο το ιστορικό της υπόθεσης και όσα συνέβησαν τη Δευτέρα.

Όπως είπε μάλιστα η μία εκ των μαρτύρων, η κατηγορούμενη είχε ξανακάνει χαρτιά για το επίδομα, αλλά καθώς δεν υπήρχε υπογραφή του εν διαστάσει συζύγου της είχε απορριφθεί η αίτησή της και δεν είχε λάβει το επίδομα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, αμφότερες είπαν πως την είχαν δει πολλές φορές στο Δημαρχείο τελευταία. Η κατηγορούμενη διαβεβαίωσε το δικαστήριο πως δεν θα ξανακάνει κάτι τέτοιο και ζήτησε συγγνώμη.

Πηγή: tharrosnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης