Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας, Νίκος Χριστοφάκης

Σε ποτάμια μετατράπηκαν για ακόμα μια φορά το βράδυ της Τρίτης οι δρόμοι στη Μάνδρα Αττικής λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης, που έπληξε την περιοχή, μόλις λίγους μήνες μετά τις φονικές πλημμύρες με τους 24 νεκρούς. Υπενθυμίζεται πως το σύστημα κακοκαιρίας «Νεφέλη», ήδη χτυπάει τη χώρα από τη Δευτέρα. Αυτή την ώρα στην περιοχή δεν βρέχει αλλά τοπικοί φορείς και παράγοντες από την Περιφέρεια είναι σε επιφυλακή. Το βράδυ φαίνεται να είναι δύσκολο για τους κατοίκους, οι οποίοι ανησυχούν. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτοικος της περιοχής μιλώντας στην κάμερα του zougla.gr κατήγγειλε την αδιαφορία των αρχών και επεσήμανε πως είναι η έκτη φορά που πλημμύρισε η οδός Αγίας Αικατερίνης.

Δείτε τη δήλωση της κατοίκου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σταμάτησαν οι κλήσεις για πλημμύρες στην περιοχή της Μάνδρας και φαίνεται πως ομαλοποιείται σταδιακά η κατάσταση, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Παραμένουν ωστόσο τα σοβαρά προβλήματα που δημιούργησε η νεροποντή, που έπληξε νωρίτερα, για μια ακόμα φορά την περιοχή.

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικης έγιναν συνολικά 45 κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, αλλά εκτιμάται ότι είναι αρκετά περισσότερα, καθώς τα συνεργεία που βρίσκοναι εκεί επεμβαίνουν απευθείας όπου χρειάζεται.

Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, παραμένει κλειστή η παλαιά εθνική οδός Αθηνών-Θηβών σε όλο το μήκος της, καθώς και η παλαιά εθνική Αθηνών- Κορίνθου στο 34ο χιλιόμετρο και σε δρόμους της πόλης, λόγω μεγάλης συσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών, ενώ λίγο νωρίτερα διακόπηκε η κυκλοφορία και στην έξοδο Μάνδρας (κόμβος 1) της Αττικής Οδού.

Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν σε δέκα περιπτώσεις για να απεγκλωβίσουν πολίτες από αυτοκίνητα που ακινητοποιήθηκαν κι από ταράτσες σπιτιών όπου κατέφυγαν για ασφάλεια, ενώ προληπτικά βρίσκονται σε επιφυλακή. Στη Μάνδρα βρίσκονται μία σωστική λέμβος και ένα ερπυστριοφόρο όχημα.

Συνολικά επιχειρούν αυτή τη στιγμή για αντλήσεις υδάτων και αποκατάσταση άλλων προβλημάτων, 50 πυροσβέστες μέ 20 οχήματα.

Οι κάτοικοι προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους με όποιο μέσο διαθέτουν

Οι δρόμοι μοιάζουν με ποτάμια

Προβλήματα δημιουργήθηκαν στις μετακινήσεις των πολιτών, καθώς όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι τα αντιπλημμυρικά έργα δεν έχουν τελειώσει ακόμη.

Έντονα τα προβλήματα λόγω της βροχόπτωσης στην περιοχή

Οι κάτοικοι απομάκρυναν τα αυτοκίνητά τους από τους πλημμυρισμένους δρόμους ενώ ορισμένοι προσπαθούσαν να ανοίξουν τα φρεάτια για να διαφύγει το νερό.

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες οι δρόμοι κατέβασαν λάσπη και φερτά υλικά. 

Οι αρχές βρίσκονται επί ποδός

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί μέχρι στιγμής 35 κλήσεις στις περιοχές της Μάνδρας, των Μεγάρων και της Νέας Περάμου για απάντληση υδάτων ενώ τρεις εξ αυτών αφορούν κατοικίες όπου εμφανίστηκαν προβλήματα και εννιά για απομακρύνσεις ατόμων από σπίτια.

Επί ποδός η 1η ΕΜΑΚ 

 Για προληπτικούς λόγους στην περιοχή της Μάνδρας Αττικής έχει σπεύσει όλη η 1η ΕΜΑΚ, με ειδικά οχήματα, βάρκες και δύτες. Οι άνδρες της ΕΜΑΚ έχουν εντολή να παραμείνουν στην περιοχή για όσο χρειαστεί. 

Πηγή φωτογραφίας: Forecast Weather Greece

Πηγή φωτογραφίας: Forecast Weather Greece

Η Τροχαία για προληπτικούς λόγους έχει αποκλείσει το ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας – Θηβών. Κλειστό είναι και το αριστερό ρεύμα επί της Αθηνών – Κορίνθου στο 34ο χιλιόμετρο λόγω συσσωρευμένης λάσπης και υδάτων.  Κλειστές είναι οι οδοί Κοροπούλη και Ρόκα στη Μάνδρα Αττικής και η έξοδος της Αττικής Οδού που οδηγεί στην περιοχή. 

Η στάθμη του νερού νωρίτερα ανέβηκε επικίνδυνα, ενώ ενδεικτική ήταν η εικόνα στην οδό Κοροπούλη όπου τα νερά παρέσυραν στο πέρασμά τους κάδους και άλλα αντικείμενα. 

Φωτογραφίες από τους δρόμους που οδηγούν στη Μάνδρα:



 Προβλήματα παρατηρούνται και στην έξοδο της Αττικής Οδού για Μάνδρα όπου βρίσκονται δυνάμεις της ΕΜΑΚ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης