Με διαδηλωτές κατά της επένδυσης εξόρυξης χρυσού στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης πλημμύρισε το μεσημέρι της Τρίτης η πόλη της Κομοτηνής.

Εργαζόμενοι, φοιτητές, άνεργοι και συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στη 13.00 το μεσημέρι της Τρίτης στην Πλατεία Ελευθερίας στην Κομοτηνή διατρανώνοντας για ακόμη μια φορά την αντίθεσή τους στη δρομολογούμενη ανάπτυξη μεταλλουργικών δραστηριοτήτων στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν τοπικά μουσικά συγκροτήματα που διάνθισαν -μουσικά- την κινητοποίηση, ενώ οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα κατά της εξόρυξης.

Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες στην Αλεξανδρούπολη, ενώ την περασμένη Κυριακή ακαδημαϊκοί του ΔΠΘ και του ΑΠΘ κατέθεσαν κατά τη διάρκεια επιστημονικής ημερίδας τις εντάσεις τους στη συγκεκριμένη επένδυση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το thrakitoday, το συλλαλητήριο συμμετείχαν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, των παραγωγικών και επιστημονικών φορέων της περιοχής, καθώς και εκπρόσωποι εργαζομένων και πολιτικοί. Οι διαδηλωτές που έδωσαν το παρών στη κινητοποίηση προέρχονταν τόσο από την πόλη της Κομοτηνής όσο και από την Ξάνθη και τον Έβρο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης