Σε πλήρη εγκατάλειψη είναι εδώ και μερικά χρόνια ο πρώτος παιδικός σταθμός του Βόλου, ο οποίος λειτουργούσε στη συνοικία Χρυσοχοΐδη από τη δεκαετία του 1960, στη συνέχεια πέρασε στον δήμο και με σχετική απόφαση έκλεισε μαζί με άλλους παιδικούς σταθμούς.

Πρόκειται για τον παιδικό σταθμό που ο Δήμος Βόλου ονόμασε «Ναϊάδες» και ο οποίος στεγαζόταν σε ξύλινο οίκημα, δώρο της κυβέρνησης της Σουηδίας στην πόλη του Βόλου, που επλήγη από τους μεγάλους σεισμούς του 1955.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην παιδικός σταθμός βρίσκεται στη συνοικία Χρυσοχοΐδη, επί των οδών Χιονοδρόμου Παππά και Ανακασιάς.

Οι «Ναϊάδες», που παλιότερα έδιναν ζωή στον τόπο με τις παιδικές φωνές, σήμερα είναι ένα κουφάρι βγαλμένο από προηγούμενη εποχή, εγκαταλειμμένο στη φυσική φθορά του χρόνου, ενώ ο αύλειος χώρος στην πίσω πλευρά του κτηρίου θυμίζει «ζούγκλα» από τη βλάστηση, με παρατημένα τα ξύλινα παιχνίδια και τις κούνιες. Μάλιστα, οι περίοικοι καταγγέλλουν ότι αποτελεί πλέον εστία τρωκτικών, ερπετών κ.ά. για τα σπίτια τους.

Τον χώρο όπου στεγαζόταν ο παιδικός σταθμός και ανήκει στον Δήμο Βόλου ζήτησε η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας για τη λειτουργία νηπιαγωγείου, αλλά όσοι γνωρίζουν αναφέρουν ότι δεν παραχωρήθηκε, διότι υπήρχαν προβλήματα με την οικοδομική άδεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το θέμα είναι ότι ο χώρος που είναι δημοτικός δεν μπορεί να παραμένει αναξιοποίητος και να ρημάζει. Για αυτόν τον λόγο οι περίοικοι ζητούν από τη δημοτική αρχή να εξετάσει το ζήτημα του παλιού παιδικού σταθμού και να μη μένει αφημένος στην τύχη του.

ΠΗΓΗ: magnesianews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης