Έντονη είναι η μετασεισμική ακολουθία που παρουσιάζεται στην περιοχή της Αμφίκλειας.

Μετά τις δύο σεισμικές δονήσεις μεγέθους 4,5 και 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκαν τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, στις 17.42 η πρώτη και στις 18.01 η δεύτερη, πέντε μέρες μετά, έχουν καταγραφεί περίπου 200 μετασεισμοί, οι οποίοι όμως δεν ξεπερνούν τα 3,3R, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανησυχία των κατοίκων είναι έκδηλη, ωστόσο το φαινόμενο παρακολουθείται από τους σεισμολόγους.


Δείτε πώς κατέγραψε τις δονήσεις ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στον Άγιο Χαράλαμπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση για τους σεισμούς στα Καμένα Βούρλα, στην οποία συμμετείχαν καθηγητές, επιστήμονες αλλά και αρμόδιοι για τις κτηριακές εγκαταστάσεις της περιοχής.

Θέμα συζήτησης ήταν η «αποτίμηση βλαβών σεισμών Αυγούστου 2013 – Θεσμικό πλαίσιο αποκατάστασης» και οι «επισκευές σεισμοπλήκτων και ενισχύσεις υφισταμένων κατασκευών».

Πατήστε εδώ για να παρακολουθήσετε σε πραγματικό χρόνο τις σεισμικές δονήσεις που καταγράφονται σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, μέσω της καινούργιας ιστοσελίδας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών μπορείτε άμεσα και εύκολα να ενημερώνεστε για τις επίσημες ανακοινώσεις όλων των ισχυρών σεισμών με μέγεθος μεγαλύτερο των 4 Ρίχτερ.

Διαβάστε επίσης:

Αυτοψία στην Αμφίκλεια

Στον χορό των Ρίχτερ

Ο Βαρώτσος είδε την Αμφίκλεια

Επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης