Βίντεο – φωτογραφίες: Γιώργος Δαγαλάκης

Συγκέντρωση – συλλαλητήριο για τα δάνεια των παλιννοστούντων Ποντίων ομογενών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στην Πλατεία Δαβάκη, στην Καλλιθέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκδήλωση είχε ως επίκεντρο το ζήτημα των κόκκινων δανείων των πολιτών, μεταξύ των οποίων και τα δάνεια για τη στεγαστική αποκατάσταση των παλιννοστούντων Ποντίων ομογενών.

Στον χώρο βρέθηκε πλήθος κόσμου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Πανελληνίου κινήματος πολιτών και με συνθήματα: «Όχι στην οικονομική γενοκτονία», «Όχι στην εξαθλίωση», «Όχι στα κόκκινα δάνεια», «Ναι στην προστασία πρώτης κατοικίας», έστειλαν μήνυμα στην Κυβέρνηση.

«Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο, ο κόσμος είναι σε αγανάκτηση», ανέφερε ο επικεφαλής του οργανισμού «Σημείο Στήριξης» και ένας εκ των ομιλητών του συλλαλητηρίου, Παντελής Ελευθεριάδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στέλνουν στα σπίτια των Ελληνοποντίων εξώδικα για ένα δάνειο που είχε δοθεί ως κοινωνικό και στη συνέχεια μετατράπηκε σε τραπεζικό. Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πολύ σοβαρά το θέμα μας. Εμείς οι Πόντιοι δεν πρόκειται να αφήσουμε τα σπίτια μας. Από παντού μας ξερίζωσαν, τα εγγόνια δεν έχουν ζήσει στα σπίτια των παππούδων τους, αλλά πλέον είμαστε στα σπίτια μας στην Ελλάδα».

Όπως αναφέρουν οι Πόντιοι ομογενείς το κράτος δεν τους βοηθά πλέον οικονομικά ως παλιννοστούντες, ενώ φαίνεται να τους «βάζει το μαχαίρι στον λαιμό», στέλνοντάς τους ειδοποιητήρια πλειστηριασμών, μέσω των οποίων τους αναγκάζει να καταβάλουν μεγάλο ποσά προκειμένου να αποφύγουν την έξωση. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης