Ποδηλατοδρομία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για τους δύο νεκρούς ποδηλάτες στην Πτολεμαΐδα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Ιουλίου 2019, 21:31
Ποδηλατοδρομία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για τους δύο νεκρούς ποδηλάτες στην Πτολεμαΐδα

Δεκάδες ποδηλάτες συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στον Λευκό Πύργο, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για τον άδικο θάνατο των δύο αθλητών, της ποδηλατικής ομάδας «Χίλια Δέντρα» στην Πτολεμαΐδα.

Πολλοί εξ' αυτών φορούσαν μαύρες μπλούζες που έγραφαν «σεβασμός στη ζωή, σεβασμός στον ποδηλάτη», ενώ άλλοι είχαν έρθει με ποδηλατικό εξοπλισμό, γάντια και ειδική ενδυμασία ποδηλασίας. Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν ποδηλατοδρομία από τον Λευκό Πύργο στον οποίο συγκεντρώθηκαν και στη συνέχεια θα κατευθύνθηκαν προς την Τσιμισκή, έπειτα προς την Ίωνος Δραγούμη και τη Λεωφόρο Νίκης, με προορισμό το σημείο εκκίνησης.

«Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι το ποδήλατο είναι κι αυτό ένα μέσο μετακίνησης κι αναψυχής μέσα στην πόλη και πρέπει να διεκδικήσει το χώρο που του αναλογεί σε συνεργασία και με τα άλλα μέσα μετακίνησης» δήλωσε ο Στάθης Κουτμερίδης, μέλος της ποδηλατικής ομάδας «Χίλια Δεντρα».

 

 

Σκοπός της διοργάνωσης ήταν η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης απέναντι στον ποδηλάτη, καθώς και η συμμόρφωση με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

 

Η ποδηλατοδρομία διοργανώθηκε από την Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας – Θράκης.

 

 

 

Πηγή: thestival.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 2 Ιουλίου 2019, 21:31