Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησε σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Οι εργαζόμενοι προέβησαν σε συμβολική διαμαρτυρία, μοιράζοντας τρόφιμα, «σε ένδειξη συμπαράστασης» – όπως ανέφεραν – στον υπουργό, με αφορμή αναφορά του Γιάννη Στουρνάρα σε τηλεοπτική εκπομπή ότι υπάρχουν άνθρωποι στο οικογενειακό του περιβάλλον «που ζουν με πολύ λίγα χρήματα».

Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πλακάτ με τη φωτογραφία του υπουργού, στα οποία αναγραφόταν «Για τη μανούλα και την πεθερούλα του Γιάννη Στουρνάρα ρε γαμώτο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ομοσπονδίας, «η ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν μπορεί να μείνει απαθής στο δράμα της οικογένειας του κυρίου Γιάννη Στουρνάρα. Όλα τα είδη που έχουν προσφερθεί και συγκεντρωθεί, αντιπροσωπεία συνδικαλιστών της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα τα παραδώσει στον υπουργό Οικονομικών, για να του εκφράσουμε ολόψυχα τη συμπαράστασή μας στο δράμα που περνάει η οικογένειά του. Πιστεύουμε πως ο κύριος Γιάννης Στουρνάρας θα εκτιμήσει την κίνησή μας».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Είναι μια συμβολική διαμαρτυρία για τις προκλητικές δηλώσεις του κ. Στουρνάρα, φέραμε προϊόντα από όλη την Ελλάδα, ντομάτες, φακές, ξίδι, λάδι, σύκα, ελιές, αυγά και τσίπουρο». «Εμείς στέλνουμε το μήνυμα πως όλοι μαζί πρέπει να ανατρέψουμε αυτήν την κατάσταση» πρόσθεσε.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στη συμβολή των οδών Νίκης και Ερμού, μπροστά από το Υπουργείο Οικονομικών, εμπόδισαν τα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ να προσεγγίσουν την είσοδο του υπουργείου, με αποτέλεσμα οι συγκεντρωμένοι να αφήσουν τα προϊόντα τους, συμβολικά, επί της οδού Ερμού.

Στον ίδιο χώρο, κάτω από το Υπουργείο Οικονομικών, βρέθηκαν και διαδήλωσαν και καθαρίστριες που εργάζονταν στο υπουργείο και απολύθηκαν.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Σαγκούρης
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης