Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπ. Εσωτερικών

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016, 08:52
Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπ. Εσωτερικών
Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής έχει προκηρύξει στάση εργασίας στους Δήμους, από τις 11.00 το πρωί ως τη λήξη της βάρδιας.

Παράλληλα, στη μια μετά το μεσημέρι οι εργαζόμενοι διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, με κεντρικό σύνθημα να μην «απολυθεί κανένας εργαζόμενος συμβασιούχος».

Την ίδια ώρα, με μια σκληρή ανακοίνωση το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, «καυτηριάζει» την στάση της πλειοψηφίας της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ – ΟΤΑ, η οποία επέλεξε να μην συμμετέχει στην στάση εργασίας που έχει προκηρύξει για σήμερα το Συνδικάτο από τις 11.00 το πρωί ως τη λήξη της βάρδιας.

Συγκεκριμένα το κλαδικό Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Την ώρα που το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και ταξικά σωματεία έχουν προκηρύξει στάση εργασίας και οι συνάδελφοι συμβασιούχοι θα βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης, η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ τα κανόνισε με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης να συναντηθούν.

Με ποιο σκεπτικό; Τι επιδιώκουν από τη συνάντηση; Ποιος τους κάλεσε; Αφού μέχρι και σήμερα η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ δεν θέλει να έχει καμία επαφή με τους συμβασιούχους.

Είναι απαράδεκτοι! Φαίνεται ότι μετά τον κοινό βηματισμό τους με την ΚΕΔΕ, τώρα η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ επιδιώκει κοινό βηματισμό και με την κυβέρνηση.

Οι συνάδελφοι θα πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση της πλειοψηφίας. Θυμίζουμε ότι μέχρι και σήμερα η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ δεν έχει πει κουβέντα για τους συμβασιούχους. Για την αυριανή κινητοποίηση δεν έχει βγάλει μια ανακοίνωση να εκφράσει τη συμπαράστασή της παρά μόνο πάει σε συνάντηση με τον υπουργό πίσω από την πλάτη των εργαζομένων απ’ ό,τι φαίνεται μόνο για τις κάμερες.

Καλούμε τους συναδέλφους να γυρίσουν τη πλάτη τους σε τέτοιες μεθοδεύσεις που επιχειρεί η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ, να πάρουν μαζικά μέρος στη στάση εργασίας την Τρίτη 11 Οκτώβρη από τις 11.30 μέχρι το τέλος του ωραρίου, αλλά να δώσουν και δυναμικό “παρών” στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στη 1 το μεσημέρι μπροστά στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016, 11:46