Mια μακάβρια καταγγελία έκανε, την Τετάρτη, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, λέγοντας ότι λόγω της κακοκαιρίας, τα γραφεία τελετών δεν παραλαμβάνουν τους νεκρούς από τα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χώρος στους νεκροθαλάμους.

«Αυτό κι αν είναι ασύλληπτο. Λόγω της κακοκαιρίας τα γραφεία τελετών δεν παραλαμβάνουν τους νεκρούς από τα νοσοκομεία. Και είναι πολλοί λόγω κορωνοϊού. Δεν χωράνε οι νεκροθάλαμοι των νοσοκομείων.Το ΘΡΙΑΣΙΟ είχε το πρωί 17 νεκρούς, το ΑΤΤΙΚΟ 21 εκ των οποίων οι 6 εκτός των αναμονών, η ΝΙΚΑΙΑ 8 κ.λ.π. Δεν χωράνε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, πρόεδρος των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία δήλωσε «πρέπει να μας πουν από το επιτελικό κράτος πόσες διακομιδές διασωληνωμένων ασθενών έκανε το ΕΚΑΒ προς τα νοσοκομεία που διέθεταν άδειες κλίνες ΜΕΘ το διήμερο Δευτέρα και Τρίτη με τον χαμό που γινόταν στους δρόμους και τα νοσοκομεία λόγω χιονιού» και συμπλήρωσε πως ήταν «πολύ λιγότερες».

«Σήμερα, το Γεννηματάς έχει 9 διασωληνωμένους ασθενείς με κορωνοϊό στις κλινικές σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ, το Γενικό Κρατικό στη Νίκαια έχει 6, το Αμαλία Φλέμινγκ έχει 4 όπως και ο Ευαγγελισμός και το Θριάσιο ενώ το Σισμανόγλειο 2 και το Τζάνειο έναν. Όλοι βρίσκονται σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος και προσθέτει ότι «το ΚΑΤ π.χ. έχει 44 κλίνες ΜΕΘ κορωνοϊού. Πόσες διακομιδές κατέστησαν δυνατές να γίνουν σε άδεια κρεβάτια το διήμερο;», συνέχισε.

«Για παράδειγμα, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Βασίλης Μποτίνος, εξακολουθεί να είναι διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ και σε κοινό θάλαμο του νοσοκομείου της Νίκαιας», κατέληξε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης