ΠΟΕΔΗΝ: Σταμάτησαν τα χειρουργεία στο Παίδων Πεντέλης λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Απριλίου 2019, 17:27
ΠΟΕΔΗΝ: Σταμάτησαν τα χειρουργεία στο Παίδων Πεντέλης λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων

«Η κυβέρνηση διαλύει τα Νοσοκομεία για να επιτύχει τα υπερπλεονάσματα» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της, στην οποία καταγγέλλει ότι σταμάτησαν όλα τα έκτακτα χειρουργεία και τα περισσότερα από τα τακτικά στο Παίδων Πεντέλης, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, στο νοσοκομείο «υπηρετούν τέσσερις αναισθησιολόγοι και έμειναν μόνο δύο» καθώς η μία αναισθησιολόγος λείπει με άδεια κύησης και η Διευθύντρια με εκπαιδευτική άδεια.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει επίσης ότι υπολειτουργεί το ακτινοδιαγνωστικό του νοσοκομείου Άρτας λόγω έλλειψης γιατρών και ότι το Κέντρο Υγείας δεν διαθέτει καθόλου φύλαξη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

«Η κυβέρνηση διαλύει τα Νοσοκομεία για να επιτύχει τα υπερπλεονάσματα.

Φτάνει πια.

Σταμάτησαν τα χειρουργεία στο Παίδων Πεντέλης.

Οι Αξονικές στην Άρτα συνεχίζουν να γίνονται στον ιδιωτικό τομέα λόγω έλλειψης γιατρών

Άπειρες και τραγικές καταστάσεις δημιουργούντα στα Νοσοκομεία εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Που είναι οι χιλιάδες γιατροί – νοσηλευτές που προσλαμβάνει το δίδυμο Τσίπρας – Πολάκης.

ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Σταμάτησαν τα χειρουργεία λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων. Υπηρετούν 4 αναισθησιολόγοι και έμειναν μόνο δύο. Λείπουν η μία με άδεια κύησης και η Διευθύντρια με εκπαιδευτική άδεια.
Σταμάτησαν όλα τα έκτακτα και τα περισσότερα των τακτικών χειρουργείων. Επισκέφθηκαν τον Υποδιοικητή της ΥΠΕ. Τους είπε ότι από 1 Απρίλη θα καλυφθούν με αναισθησιολόγος από το Νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας. Πρωταπριλιάτικο ψέμα.
Ακόμη να εμφανισθεί αναισθησιολόγος από το Νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

Το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα λειτουργεί με μόνο δύο γιατρούς. Μέχρι πρόσφατα οι αξονικές γίνονταν στον ιδιωτικό τομέα γιατί ήταν χαλασμένος ο αξονικός και τώρα που προμηθεύτηκαν καινούργιο αξονικό συνεχίζουν να γίνονται στον ιδιωτικό τομέα γιατί δεν έχουν γιατρούς.

Λόγω έλλειψης φύλαξης στα Κέντρα Υγείας κινδυνεύουν οι ζωές των γιατρών και νοσηλευτών. Πριν λίγες ημέρες άτομο προσήλθε στο Κέντρο Υγείας 1:30 το βράδυ και απαιτούσε από το προσωπικό να γράψουν στο χαρτί ότι αυτός ήθελε. Δύο αγροτικοί ιατροί και δύο νοσηλευτές έφαγαν άγριο ξύλο από το εν λόγω άτομο.

Το Κέντρο Υγείας δεν διαθέτει καθόλου φύλαξη!

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 2 Απριλίου 2019, 17:27