Σε κινητοποιήσεις προχωρά την Τρίτη 3 Ιουλίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Συγκεκριμένα, εξήγγειλε 24ωρη πανελλαδική απεργία για την περιφέρεια και τετράωρη στάση εργασίας, 11πμ-3μμ, στην Αττική, ενώ οργανώνει και συγκεντρώσεις έξω από το υπουργείο Υγείας (11.30 πμ) κι έξω από τα γραφεία των διοικήσεων των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρεται για την «αιφνιδιαστική» ψήφιση νόμου με τον οποίο απολύεται όλο το συμβασιούχο προσωπικό «παρά τις δεσμεύσεις και τους παλικαρισμούς Πολάκη», «παρατείνεται πέντε μήνες η ομηρία τους και μάλιστα με διακοπή και νέες συμβάσεις, διακόπτοντας έτσι τα δικαιώματα των συμβασιούχων για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου», καθώς και για το γεγονός ότι ο διαγωνισμός για το συμβασιουχικό προσωπικό γίνεται «χωρίς πριμοδότηση ούτε ενός μορίου».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, «παίζει με το επαγγελματικό μέλλον των 12.000 συναδέλφων που εργάζονται στις Μονάδες Υγείας και Πρόνοιας με ελαστικές μορφές απασχόλησης, αδιαφορώντας για την λειτουργία των Νοσοκομείων».

Όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία, «από τους
λεονταρισμούς κατά των δικαστών την προηγούμενη εβδομάδα κατά τη συνάντησή μας, φθάσαμε σήμερα στην πλήρη συμμόρφωση στις υποδείξεις των δικαστών και μάλιστα με στρεβλό, δόλιο τρόπο που οδηγεί σε απόλυση όλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αν. υπουργός Υγείας, παρά τις δεσμεύσεις, παρατείνει την αγωνία των συμβασιούχων για πέντε μήνες και μετά τους απολύει και βέβαια υπό την αίρεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να δεχθεί την εν λόγω διάταξη και να εγκρίνει τη μισθοδοσία.

Οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν ζήτησαν την απόλυση του συμβασιούχου προσωπικού, αλλά έκριναν ότι με βάση το Σύνταγμα δεν μπορούν να εργάζονται με συνεχείς ανανεωμένες συμβάσεις πέραν του 24μήνου, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ο αν. υπουργός Υγείας, αντί να μετατρέψει τις συμβάσεις του επικουρικού και πρώην εργολαβικού προσωπικού σε αορίστου χρόνου, με ταυτόχρονη σύσταση οργανικών θέσεων όπου δεν υπάρχουν, τους απολύει όλους» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Φτάνουν τα ψέματα και οι κομπογιαννιτισμοί του αν. υπουργού Υγείας. Η κυβέρνηση επιδιώκει την παράταση της ομηρίας έως τις εθνικές εκλογές, αφαιρώντας ταυτόχρονα δικαιώματα διακόπτοντας τις τωρινές συμβάσεις που παρατείνει τη συνεχή εργασία πέραν του 24μήνου. Δεν θα τους περάσει» καταλήγει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης