Επιχείρηση "χειροπέδες"

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014, 20:45


Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση «χειροπέδες» της Αστυνομίας που αφορά σε οφειλέτες του Δημοσίου.

Καθημερινά, εκδίδονται εντάλματα σύλληψης, ασκούνται ποινικές διώξεις και διατάσσονται κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, ωστόσο το Υπουργείο Οικονομικών απέχει μακράν από την είσπραξη ικανοποιητικών εσόδων για τα δημόσια ταμεία.

Το πρωί της Δευτέρας, άνδρες της Αστυνομίας πέρασαν, για πολλοστή φορά, χειροπέδες στον Α. Μαρτίνη και στον Α. Παπαδημητρίου που πέρασαν από κορυφαίες διοικητικές θέσεις του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν. Επίσης, συνελήφθησαν ο εφοπλιστής Α. Αγούδημος και ο ηθοποιός Γιάννης Βούρος… λόγω παρεξήγησης.

Πιο συγκεκριμένα:


Συνελήφθησαν σήμερα από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, έπειτα από προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε κατόπιν παραγγελίας του εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών, ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης καθώς και ο πρώην αντιπρόεδρος Αλέξανδρος Παπαδημητρίου για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ.


Οι οφειλές ανέρχονται στο ποσό του 1.536.814,64 ευρώ και αφορούν στο χρονικό διάστημα από 01-07 έως 31-08-2013, κατά τη διάρκεια του οποίου οι συλληφθέντες ήταν υπεύθυνοι του νοσοκομείου, ως πρόεδρος και αντιπρόεδρος, αντίστοιχα.

Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ κατ’ εξακολούθηση και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Παράλληλα, το πρωί της Δευτέρας συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ο Αλέξανδρος Δ. Αγούδημος, 46 ετών, νομικός εκπρόσωπος δύο εταιρειών, για χρέη προς το Δημόσιο και μη καταβολή ΦΠΑ.

Ειδικότερα, ο εφοπλιστής χρωστούσε στο Δημόσιο το χρηματικό ποσό των 442.976,19 ευρώ, ενώ δεν είχε καταβάλει και ΦΠΑ ύψους 739.358,99 ευρώ.

Το μεσημέρι συνελήφθη επίσης ο γνωστός ηθοποιός και πρόεδρος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Γιάννης Βούρος, για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών του ΚΘΒΕ στο ΙΚΑ.

To ύψος της οφειλής ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 250.510,55 ευρώ, για το χρονικό διάστημα από 01-11-2013 έως 30-11-2013.

Ο κ. Βούρος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος, καθώς το θέατρο έχει ήδη υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης των χρεών του.

Σχετικά με το θέμα, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Γ. Βούρος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το θέμα δεν είναι μόνο η προσωπική μου ταλαιπωρία, η άνευ λόγου ταλαιπωρία ενός πολίτη. Το θέμα είναι τα βραδυφλεγή αντανακλαστικά και οι σκουριασμένοι μηχανισμοί του Δημοσίου που δεν είναι σε θέση να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας ως ΚΘΒΕ.

» Πορευόμαστε με συνέπεια και ευθύνη.

» Ως διοίκηση και ως διεύθυνση του ΚΘΒΕ είμαστε αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε κάθε μοχλό πίεσης προς το ΥΠΠΟΤ και το ΥΠΟΙΚ, ώστε να απαλειφθούν τα χρέη προηγούμενων ετών που ταλανίζουν το ΚΘΒΕ, τους εργαζομένους και τους προμηθευτές.

» Δεν είναι δυνατόν, την ώρα που ρυθμίζονται χρέη εκατομμυρίων ευρώ για άλλους φορείς, το Κρατικό Θέατρο να ταλαιπωρείται από ένα λάθος και να αφήνεται στο έλεος παλαιοτέρων χρεών, που η σημερινή διοίκηση και διεύθυνση καμία σχέση δεν έχουν.

» Δεν θα επιτρέψουμε να αμαυρώνεται η εικόνα του ΚΘΒΕ σε μια χρονιά που τα αποτελέσματα (αύξηση των θεατών κατά 39% και των εσόδων κατά 34% σε εποχή οικονομικής κρίσης!!!) δικαιώνουν την προσπάθεια εργαζομένων, διοίκησης και διεύθυνσης, που για πρώτη ίσως φορά προχωράμε με τέτοια σύμπνοια όλοι μαζί και μάλιστα σε καιρούς δύσκολους».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014, 21:08