Μπορεί το Internet να αποτελεί ένα σημαντικό μέσο επικοινωνίας και άντλησης πληροφοριών στην καθημερινότητά μας, όμως τι γίνεται, όταν τα πράγματα ξεφεύγουν και η χρήση γίνεται πλέον εθισμός;
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση 70 παιδιών που παρακολουθούνται αυτές τις ημέρες, στο ειδικό τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού για την απεξάρτηση των παιδιών και των εφήβων από το διαδίκτυο.

Το πρόβλημα της εξάρτησης τονίστηκε στην ομιλία της υφυπουργού Υγείας, Φωτεινής Γεννηματά, σε συνέδριο με θέμα την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου για τα παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όλα χρειάζονται ένα μέτρο, συνέχισε. Ήδη στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού παρακολουθούνται
περίπου 70 παιδιά με συμπτώματα εξάρτησης από το Διαδίκτυο. Μια νέα μόδα; Αυτή είναι η εποχή και οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε και αυτή την εξάρτηση, όπως οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε και όλες τις άλλες», δήλωσε η υφυπουργός.

Στην ομιλία της, επεσήμανε τα προβλήματα και τους κινδύνους που μπορεί να ενέχει η ακατάπαυστη χρήση του Internet, όπως η έλλειψη «πραγματικής» επικοινωνίας με τους συνομηλίκους τους, η έκθεσή τους σε βίαιο και ρατσιστικό υλικό, καθώς και το ενδεχόμενο να γίνουν θύματα παιδόφιλων.

Τα υψηλά ποσοστά εισαγωγής παιδιών στα νοσοκομεία, για λόγους εξάρτησής τους από το Διαδίκτυο, εξακολουθεί να αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο ερευνά το υπουργείο, προκειμένου να βρει μια διέξοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης