Δριμύτατη επίθεση στις προηγούμενες κυβερνήσεις σχετικά με την κατάσταση, η οποία έχει διαμορφωθεί στον πολύπαθο χώρο της υγείας, εξαπέλυσε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης κατά τη διάρκεια της ημερίδας για το «φακελάκι», που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο, παρουσία και του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού.

Ο κ. Πολάκης κατά την ομιλία του στην ημερίδα κατηγόρησε όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι έγινε νόμος της κοινωνίας το μαύρο χρήμα και η παραοικονομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Από το 1996-2004 έγινε νόμος της κοινωνίας το μαύρο χρήμα και η παραοικονομία. Ποια δουλειά κλεινόταν χωρίς μίζες σε ποια οικονομική δραστηριότητα, από δημόσια έργα, εξοπλιστικά, μελέτες και στην υγεία. Πατώντας λοιπόν σε ένα έδαφος μειωμένων μισθών και ημιανάπτυξης του συστήματος έγινε τότε μία άλλη “συμφωνία”. Δε θα αμείβεσαι παραπάνω, αλλά θα σου επιτρέπω να τα πάρεις είτε από τον ασθενή είτε από τα φάρμακα και το υγειονομικό υλικό. Από παλιότερες μελέτες έχι προκύψει ότι το “φακελάκι” δεν υπερέβαινε το 10% του συνόλου της παραοικονομίας του χώρου της υγείας. Όλα αυτά τα χρόνια διακινήθηκαν 85 δις “μαύρο” χρήμα στο χώρο της υγείας» επεσήμανε ο κ. Πολάκης.

Ο ίδιος αναφερόμενος στην εξυγίανση της κατάστασης αυτής τόνισε ότι χρειάζεται άλλο κοινωνικό συμβόλαιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: cretapost

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης