Μάχη με το χρόνο και τη γραφειοκρατία δίνει μία 61χρονη γυναίκα από την Αθήνα.

Η 61χρονη, η οποία έχει καρκίνο, πρέπει να ακολουθήσει ειδική θεραπεία που γίνεται μόνο σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας. Το ΙΚΑ έχει εγκρίνει το ποσό που χρειάζεται για την θεραπεία της, αλλά δεν εκταμιεύει τα χρήματα αυτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καταγγελία έφθασε στην zougla.gr από την κόρη της 61χρονης ασθενούς. Μητέρα και κόρη επισκέφθηκαν την ιδιωτική κλινική στις 20 Οκτωβρίου και έκαναν αίτηση για τη συγκεκριμένη θεραπεία. Έστειλαν τα χαρτιά τους στο ΙΚΑ και τους εγκρίθηκε το ποσό των 12.300 ευρώ που θα κόστιζε η θεραπεία. Από τότε όμως μέχρι και σήμερα, ενάμισι μήνα μετά, το ποσό αυτό δεν έχει εκταμιευτεί. Το ΙΚΑ λέει στη νεαρή κοπέλα να πληρώσει η ίδια για την θεραπεία και στη συνέχεια να πάρει τα χρήματα από τα ταμεία του, όταν και όποτε ξεπεραστεί ο σκόπελος της γραφειοκρατίας.

Η οικογένεια, όμως, της 61χρονης δεν μπορεί να συγκεντρώσει το ποσό αυτό και ως εκ τούτου η ασθενής, για την οποία η θεραπεία είναι άκρως απαραίτητη, δίνει τη δική της άνιση μάχη τόσο με τον καρκίνο όσο και με την γραφειοκρατία.

Ακούστε τι λέει στη zougla.gr η κόρη της ασθενούς:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης