Διαστάσεις έχει πάρει ο πόλεμος μεταξύ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με την εφέτη και πρόεδρο της δίκης για τις μίζες από το οπλικό σύστημα Tor-M1 Μαρία Λεπενιώτη.

Η ένταση του προβλήματος στη συνεδρίαση του Σαββάτου ήταν τέτοια, ώστε την Κυριακή εξέδωσε ανακοίνωση η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, στηλιτεύοντας τη στάση των δικηγόρων ως «λάθος» και «μη δικαιολογημένη». Έχουν προηγηθεί ανακοινώσεις του ΔΣΑ, μία εκ των οποίων καλεί τα μέλη του να μη συμμετέχουν σε δίκες στην έδρα των οποίων βρίσκεται η συγκεκριμένη εφέτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με άξονα αντιπαράθεσης τις αναβολές στη δίκη για τα εξοπλιστικά, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σημειώνει ότι «οι αιτιάσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, οι αποδιδόμενες στους χειρισμούς της προεδρεύουσας Εφέτου του Β΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, βασίζονται επί εσφαλμένης προϋπόθεσης.

»Θεωρούμε ότι η επιμονή τόσο των συνηγόρων υπεράσπισης όσο και των λοιπών συνηγόρων των κατ’ επανάληψη, αυτεπαγγέλτως από το δικαστήριο διορισθέντων, στην άποψή τους περί αποχής και η εκ του λόγου τούτου δημιουργηθείσα μεγάλη ένταση είναι μη δικαιολογημένη, όπως, επίσης, μη δικαιολογημένες και αντιδεοντολογικές είναι και οι σχετικές με την υπόθεση αυτή ενέργειες, καθώς και η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, τόσο κατά το περιεχόμενο όσο και κατά το ύφος αυτής, στρεφόμενη, μάλιστα, επώνυμα κατά δικαστικής λειτουργού, η οποία πάντοτε κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης σταδιοδρομίας της ασκεί τα καθήκοντά της με την επιβαλλόμενη υπευθυνότητα, σοβαρότητα, και ευσυνειδησία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης