Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Τελειωμό φαίνεται να μην έχει η πανουργία και η πονηριά ορισμένων Ελλήνων, οι οποίοι με διάφορα τεχνάσματα εκθέτουν τη χώρα μας και δίνουν τροφή για περαιτέρω κακεντρεχή σχόλια στο εξωτερικό, και δη στη Γερμανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προτού καλά-καλά κοπάσει το «σκάνδαλο» με την Εθνική Ασφαλιστική, την εμφάνισή της κάνει μια παρεμφερής υπόθεση, την οποία ξεδιπλώνει η zougla.gr. Σε αυτήν εμπλέκονται μία γερμανική και μία ελληνική ασφαλιστική εταιρεία, με την τελευταία να υπολογίζεται ότι υπεξαίρεσε από την πρώτη περίπου 129.000 ευρώ.

Η μήνυση

Όπως προκύπτει από το παραπεμπτικό βούλευμα, η ελληνική εταιρεία υπήρξε ασφαλιστικός πράκτορας και μεσολαβούσε στη σύναψη ασφαλιστικών συμβάσεων μεταξύ της γερμανικής ασφαλιστικής και των πελατών της. Είχε μάλιστα την υποχρέωση να καταβάλλει το ποσό των ασφάλιστρων και να κρατάει κάποιο ποσό ως προμήθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για κάποιους, όμως, φαίνεται πως τα χρήματα δεν ήταν αρκετά και αποφάσισαν να βγάλουν περισσότερα μέσω υπεξαίρεσης, προδίδοντας την εμπιστοσύνη των Γερμανών, που μέχρι εκείνη την ώρα «αγρόν αγόραζαν», όπως τουλάχιστον οι ίδιοι ισχυρίζονται.

Το αποτέλεσμα ήταν να καταχραστούν, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, το ποσό των ασφάλιστρων της περιόδου 5/2000 έως 4/2002, το οποίο άγγιζε ούτε λίγο ούτε πολύ τα 129.000 ευρώ.

Εξαπατημένος δηλώνει ο Έλληνας εκπρόσωπος

Κάθε κατηγορία αρνείται, από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της ελληνικής ασφαλιστικής εταιρείας Π. Κ.

Όπως επισημαίνει στην απολογία του, η συνεργασία των δύο εταιρειών συνεχίστηκε μέχρι τον Μάιο του 2001, ακολουθούμενη από πολύ λίγες ασφαλιστικές πράξεις, ενώ αφήνει υπονοούμενα πως τα στοιχεία που προσκομίστηκαν ως απόδειξη ενοχής είναι παραποιημένα.

«Η συνεργασία συνεχίστηκε μέχρι και τον Μάιο του 2001, έκτοτε δε μέχρι και το καλοκαίρι του 2001 έγιναν πολύ λίγες πράξεις. Το σύνολο της παραγωγής, έστω και με βάση τα προσκομιζόμενα από την μηνύτρια έγγραφα, επιφυλασσόμενος ως προς την ορθότητα αυτών, ανέρχεται σε 109.000.000 δραχμές περίπου, ποσό στο οποίο βέβαια δεν περιλαμβάνεται η προμήθειά μας».

Επιπλέον, υποστηρίζει ότι από το προαναφερθέν ποσό ακυρώθηκαν συμβόλαια ύψους 59.921.631 δραχμών και το υπόλοιπο (49.250.947 δραχμές) το κατέβαλε στην εταιρεία ως όφειλε. «Για τον λόγο αυτό, δεν έχουμε καμιά οφειλή προς τη μηνύτρια. Η μηνύτρια εταιρεία δεν ενόχλησε την εταιρεία την οποία εκπροσωπώ, ούτε με εξώδικη δήλωση ούτε με αγωγή» καταλήγει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης