Έκρυθμη είναι η κατάσταση στην Κόρινθο μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει στο στρατόπεδο του 6ου Τάγματος Πεζικού, στα όρια της πόλης, παράνομους μετανάστες.

Επεισόδια σημειώθηκαν χθες το μεσημέρι, όταν κάτοικοι της περιοχής και μέλη της Χρυσής Αυγής συγκεντρώθηκαν έξω από το στρατόπεδο, για να εμποδίσουν τη μεταφορά των μεταναστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δήμαρχος Κορινθίων, Αλέξανδρος Πνευματικός, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, δηλώνοντας πως «η Κόρινθος είναι σε εμπόλεμη κατάσταση, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», ενώ προχώρησε σε διακοπή της υδροδότησης του στρατοπέδου και απαγόρευσε την αποκομιδή απορριμμάτων, ως αντίδραση στα σχέδια της Πολιτείας.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, σημειώθηκε συμπλοκή ανάμεσα σε ομάδα μεταναστών, κατά την οποία τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Κορίνθου.

Σύμφωνα με τη διοικήτρια του νοσοκομείου, Μαρία Παπανδρέου, τέσσερις αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα έπειτα από ξυλοδαρμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε η κα Παπανδρέου, ο τραυματισμός τους οφείλεται σε μεταξύ τους διαπληκτισμό.

Σε δηλώσεις της ανέφερε χαρακτηριστικά: «Χθες είχαμε την εισαγωγή τεσσάρων μεταναστών πακιστανικής καταγωγής, εκ των οποίων στους δύο δόθηκε εξιτήριο και οι άλλοι δύο συνεχίζουν να νοσηλεύονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραυματισμός προήλθε από ξυλοδαρμό με άλλους μετανάστες, διαφορετικής εθνικότητας, την ώρα που βρίσκονταν στο στρατόπεδο».

Σε δηλώσεις του στη zougla.gr ο δήμαρχος Κορινθίων, Αλέξανδρος Πνευματικός, καταγγέλλει ότι χθες το βράδυ ακούστηκαν πυροβολισμοί στο κέντρο κράτησης, ενώ απέδρασαν τουλάχιστον 30 μετανάστες. Ο ίδιος αναφέρει ότι δεν είχε καμία επίσημη ενημέρωση από την Πολιτεία για τη μεταφορά των μεταναστών στην Κόρινθο και ότι όλες του οι ενέργειες είναι νόμιμες.

Σήμερα αναμένεται νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το στρατόπεδο στις 19.30.


(Κάτοικος της Κορίνθου στάθμευσε το αυτοκίνητό του στην είσοδο του στρατοπέδου, αντιδρώντας στη μεταφορά των μεταναστών)

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Νίκος Μελέτης, σε δηλώσεις του στη zougla.gr, τόνισε ότι δεν είναι εναντίον των επιχειρήσεων «Ξένιος Ζευς», αλλά «η μεταφορά των μεταναστών έγινε με μεγάλη προχειρότητα, εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για την τοπική κοινωνία, κάτι που αποδεικνύεται από τα χθεσινοβραδινά επεισόδια», ενώ πρόσθεσε ότι η δημοτική αρχή είναι έτοιμη για διαβούλευση για την επιλογή άλλου χώρου.

Διαβάστε επίσης: «Πεδίο μάχης» το στρατόπεδο της Κορίνθου

Κόρινθος: Πολίτης επιτέθηκε φραστικά στον δήμαρχο για το στρατόπεδο

Αποστολή στην Κόρινθο: Σωτήρης Σκουλούδης – Παναγιώτης Σαγκούρης

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης