Ένα νέο περιστατικό βίαιης αντιπαράθεσης μεταξύ ιδιοκτητών μαγαζιών και εφοριακών σημειώθηκε στη Λευκάδα. Ιδιοκτήτης κρεπερί «περιέλουσε» τους ελεγκτές που κατέφθασαν στο μαγαζί του για έλεγχο με μείγμα κρέπας και στη συνέχεια, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του zougla.gr, εξαφανίστηκε. 

Οι εφοριακοί αφού πλύθηκαν στο ξενοδοχείο τους, κατέφυγαν στο αστυνομικό τμήμα για να υποβάλλουν αναφορά αλλά λίγο έλειψε να μην γίνουν πιστευτοί δεδομένου ότι δεν έφεραν ίχνη κρέπας πάνω τους. Το περιστατικό μπορεί να προκαλεί τον γέλωτα αλλά μόνο αυτό δεν συμβαίνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά το απίστευτο επεισόδιο και του Βόλου με ιδιοκτήτη μαγαζιού που επιτέθηκε σε ελεγκτές του ΕΦΚΑ για την καταπολέμηση της μαύρης εργασίας αλλά και τα άλλα ανάλογα επεισόδια που έχουν σημειωθεί ανά την επικράτεια φαίνεται ότι το φαινόμενο αντιπαράθεσης εκείνων που φοροδιαφεύγουν ή που κρατούν σε καθεστώς μαύρης εργασίας τους υπαλλήλους τους με τις αρμόδιες Αρχές ελέγχου, προσλαμβάνει ιδιαίτερα ανησυχητικές διαστάσεις.

Με αποκορύφωμα την υπόθεση του Γαϊδουρονησίου νότια της Κρήτης όπου ιδιοκτήτης της μοναδικής τοπικής ταβέρνας πιάστηκε στα πράσα να φοροδιαφεύγει κατ’ επανάληψη αλλά και στη συνέχεια να διατηρεί υπαλλήλους σε καθεστώς μαύρης εργασίας, φαίνεται πως το καθεστώς παρανομίας και φοροδιαφυγής είναι πλέον ανεξέλεγκτο.

Ιδιαίτερα στα νησιά του Ιονίου, την Κεφαλλονιά και τη Ζάκυνθο και με αυτόπτη μάρτυρα το zougla.gr, οι ελεγκτικές Αρχές δεν πίστευαν στα μάτια τους με αυτά που ανακάλυψαν ιδιαίτερα όσον αφορά στο καθεστώς μαύρης-αδήλωτης εργασίας. Και το ζήτημα δεν αφορά μόνο τους εποχικούς υπαλλήλους και τις τουριστικές εγκαταστάσεις αλλά το σύνολο των οικονομικών δραστηριοτήτων στα νησιά αυτά. Από την καλλιέργεια γαιών έως την καθημερινή εμπορική δραστηριότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πώς έγινε το συμβάν στη Λευκάδα

Όλα ξεκίνησαν όταν ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων επισκέφθηκαν το βράδυ της Παρασκευής μια κρεπερί στη Λευκάδα προκειμένου να προβούν σε έλεγχο. Ο επιχειρηματίας αρνήθηκε και, όταν τα πνεύματα οξύνθηκαν, περιέλουσε τους ελεγκτές με μείγμα κρέπας!

Σύμφωνα με ασφαλείς του zougla.gr, αμέσως μετά την ένταση ο ιδιοκτήτης έσπευσε να εξαφανιστεί.

Οι εφοριακοί μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα προκειμένου να δώσουν κατάθεση για το συμβάν, όμως τους περίμενε άλλη μια έκπληξη…Συγκεκριμένα, πριν μεταβούν στο αστυνομικό τμήμα, είχαν πλυθεί στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν από τις κρέπες που δέχτηκαν, με αποτέλεσμα μετά το συμβάν, αρχικά να μην γίνουν πιστευτοί ότι έπεσαν θύματα επίθεσης.

Το επεισόδιο επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, ο οποίος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι «υπάλληλοί μας πήγαν για έλεγχο και δέχθηκαν μια επίθεση αυτού του είδους».

«Κάποιοι, ευτυχώς λίγοι, νομίζουν ότι με ύβρεις, χειροδικίες, απειλές και κουτοπονηριές που δεν ταιριάζουν σε πολίτες πολιτισμένης χώρας θα αποφύγουν τον έλεγχο. Αυταπαντώνται και στην πράξη υφίστανται πολλαπλάσιες συνέπειες» ξεκαθάρισε ο κ. Πιτσιλής.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά στέλνοντας το μήνυμα ότι «δεν πτοούμαστε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης