Για την παράδοση του πρώτου πορίσματος για τη Novartis στον εισαγγελέα, η οποία έγινε την περασμένη Δευτέρα, μίλησε στην ΕΡΤ1 η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η κα Παπασπύρου, «τη Δευτέρα οι επιθεωρητές, με παρουσία και του επόπτη αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Μπρακουμάτσου παρουσίασαν το πόρισμα στους εισαγγελείς. Αυτό ήταν το πρώτο πόρισμα, ένα τμηματικό πόρισμα που απαρτίζεται από 3.000 σελίδες περίπου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κα Παπασπύρου, αφού χαρακτήρισε το συγκεκριμένο πόρισμα «πολύ σοβαρή δουλειά», δήλωσε ότι η ίδια δεν γνωρίζει το περιεχόμενο, καθώς δεν υπογράφει το πόρισμα, μόνο το διαβιβάζει.

Ερωτηθείσα για το ποια και πόση είναι η ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο, η κα Παπασπύρου τόνισε ότι αυτά θα βγουν στο τέλος, όταν παρουσιαστούν όλα τα πορίσματα. Επίσης, τόνισε ότι η έρευνα που κάνει η Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης αφορά δημοσίους υπαλλήλους και διευκρίνισε ότι δεν γνωρίζει η ίδια εάν προκύπτουν ή όχι ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα.

«Αυτά», όπως είπε, «τα γνωρίζουν οι εισαγγελείς, οι οποίοι και ξέρουν ακριβώς τι έχει γίνει, γιατί συνεργάζονταν με τους επιθεωρητές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, για το ΚΕΕΛΠΝΟ η κα Παπασπύρου σημείωσε ότι και εκεί είναι πολλά τα πορίσματα και πρόσθεσε ότι σε λίγο καιρό θα βγει και το δεύτερο πόρισμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης