Πολύνεκρο δυστύχημα στο οποίο τη ζωή τους έχασαν 11 μετανάστες, αγνώστων λοιπών στοιχείων,  σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Καβάλα.

Τα δύο οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι έντεκα άνθρωποι προσέκρουσε πάνω σε διερχόμενο φορτηγό, στη συνέχεια πήρε φωτιά και όλοι οι επιβαίνοντες απανθρακώθηκαν. Οι έντεκα επιβαίνοντες του βαν δεν μπόρεσαν να εγκαταλείψουν το όχημα με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν σε αυτό και να καούν ζωντανοί

Το τροχαίο δυστύχημα συνέβη στις πέντε τα ξημερώματα στον επαρχιακό δρόμο Καβάλας – παραλίας Οφρυνίου στο ύψος της περιοχής Σαρακήνα όταν το αυτοκίνητο-βαν, στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες, ανέπτυξε πολύ μεγάλη ταχύτητα και συγκρούστηκε με διερχόμενο φορτηγό αυτοκίνητο.

Αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης ήταν να τυλιχθούν στις φωτιές και τα δυο οχήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι έντεκα επιβαίνοντες του βαν δεν μπόρεσαν να εγκαταλείψουν το όχημα με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν σε αυτό και να καούν ζωντανοί. 

Δείτε τα βίντεο λίγα λεπτά μετά τη φονική σύγκρουση:

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του τμήματος Τροχαίας Καβάλας ο οδηγός του βαν εξαιτίας της υψηλής ταχύτητας που ανέπτυξε, προφανώς, έχασε τον έλεγχο του αυτοκίνητου και λόγω της υπερέντασης που είχε έπεσε πάνω στο φορτηγό.

Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που προκλήθηκε και είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο των επιβαινόντων στο βαν, οι αστυνομικές αρχές δεν μπορούν να εντοπίσουν την ταυτότητά τους και απαιτείται ιατροδικαστική εξέταση και συγκέντρωση γενετικού υλικού (DNA).

Ο 39χρονος οδηγός του φορτηγού, ελληνικής καταγωγής, κάτοικος Κάρυανης Καβάλας, πρόλαβε να το εγκαταλείψει ενώ τραυματίστηκε ελαφρά.

Όπως αναφέρει στη σχετική της ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ. οι θανόντες και ο τραυματίας μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, ενώ ο 39χρονος οδηγός του φορτηγού αποχώρησε μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούν σε άλλο όχημα, εμπλέκεται σε υπόθεση διακίνησης αλλοδαπών, ενώ προηγουμένως δεν είχε σταματήσει σε σήματα αστυνομικών για έλεγχο.

Τις συνθήκες του δυστυχήματος διερευνά η Τροχαία.

Φωτογραφίες από: kavalawebnews.gr, proininews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης