«Πολιορκημένο» το κέντρο από τα συλλαλητήρια

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2009, 18:23
«Πολιορκημένο» το κέντρο από τα συλλαλητήρια

«Πολιορκημένη» από διαδηλωτές ήταν σήμερα η Αθήνα, καθώς μαθητές, φοιτητές, αστυνομικοί, αλλά και συνάδελφοι της Κωνσταντίνας Κούνεβα, πραγματοποίησαν συλλαλητήρια και διαδηλώσεις σε διάφορα σημεία του κέντρου.

Φοιτητές που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά (ΕΑΚ) και το Συνασπισμό έκαναν πορεία από τα Προπύλαια στη Βουλή. Στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο είχε απευθύνει κάλεσμα και το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων Αθήνας.

Νωρίτερα, λίγα μέτρα πιο πάνω, στην πλατεία Συντάγματος, περίπου 300 αστυνομικοί  πραγματοποίησαν συγκέντρωση κατά της βίας, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της θωράκισης του θεσμού της Αστυνομίας. Την κινητοποίηση στήριξαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο υπουργείο Παιδείας, στο Μαρούσι, φοιτητές που πρόσκεινται στην Πανσπουδαστική περικύκλωσαν συμβολικά το κτίριο.

Παρόμοιο το σκηνικό και έξω από το κτίριο της ΓΣΕΕ, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου συνάδελφοι της Κωνσταντίνας Κούνεβα πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας, μετά από κάλεσμα του Σωματείου Καθαριστριών (ΠΕΚΟΠ).

Νέες κινητοποιήσεις καθηγητών και φοιτητών

Στο μεταξύ, οι καθηγητές (ΟΛΜΕ) εξήγγειλαν νέα συγκέντρωση έξω από το Ελληνικό Κοινοβούλιο στις 23 Ιανουαρίου, ημέρα που θα συζητείται το θέμα της Παιδείας.

Στα Πανεπιστήμια πάλι, ο αναβρασμός συνεχίζεται, με τη μια Σχολή μετά την άλλη να βάζουν λουκέτο. Συγκεκριμένα, τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή θα τελούν υπό κατάληψη η Φιλοσοφική, τα ΕΜΜΕ, οι Σχολές Νηπιαγωγών και η Αρχιτεκτονική.

(Πρώτη καταχώρηση: 15 Ιανουαρίου 2009, 08:50)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2009, 18:23