Πώληση του 49% των ΚΑΕ από τη Folli Follie Group

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013, 11:58
Πώληση του 49% των ΚΑΕ από τη Folli Follie Group
Συμφωνία για την πώληση του 49% της συμμετοχής που διατηρεί στα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών (ΚΑΕ) στην Dufry AG (Dufry) υπέγραψε η εισηγμένη εταιρεία Folli Follie Group (Folli Follie).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Folli Follie θα λάβει ως τίμημα το ποσό των 328 εκατ. ευρώ μέσω συνδυασμού μετρητών και μετοχών της Dufry AG. Με αυτήν τη συναλλαγή, η Folli Follie θα εισέλθει ως στρατηγικός επενδυτής στην Dufry. Ειδικότερα, η Folli Follie υπέγραψε την Τετάρτη οριστική δεσμευτική συμφωνία για την πώληση του 49% που διαθέτει στην ΚΑΕ.

«Κατόπιν της αρχικής συναλλαγής τον Απρίλιο του 2013, μέσω της οποίας η Folli Follie μεταβίβασε το 51% στην Dufry AG -σε συνέχεια της οποίας έλαβε χώρα η παρούσα συναλλαγή- ολοκληρώνεται η πώληση των ΚΑΕ αρκετά νωρίτερα από ό, τι είχε αρχικά συμφωνηθεί» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Το τίμημα για το 49% της συμμετοχής στα ΚΑΕ συμφωνήθηκε ότι θα είναι 328 εκατ. ευρώ, το οποίο θα καταβληθεί μέσω συνδυασμού μετρητών και μετοχών. Συγκεκριμένα, το τίμημα σε μετρητά ανέρχεται σε 175 εκατ. ευρώ και, επιπλέον, η Dufry θα εκδώσει 1.231.233 μετοχές της από το εταιρικό της κεφάλαιο, ισοδύναμο με 153 εκατ. ευρώ, το οποίο και θα παραδοθεί στη Folli Follie για τη μεταβίβαση του 49%. Με τις μετοχές αυτές, η Folli Follie θα ενταχθεί στην ομάδα των βασικών μετόχων της Dufry μέσω της Travel Retail Investments SCA. Επιπλέον, το Διοικητικό Συμβούλιο της Dufry θα προτείνει στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων, το 2014, τον Γεώργιο Κουτσολιούτσο ως νέο μέλος.

Σε σχετικές δηλώσεις του, ο κ. Κουτσολιούτσος, διευθύνων σύμβουλος της Folli Follie Group, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι, καθώς αυτή είναι μια συναλλαγή ορόσημο για τον Όμιλο μας, αποτελώντας ψήφο εμπιστοσύνης όχι μόνο για την ελληνική δραστηριότητα των Duty Free αλλά και για το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα. Τέτοιες ενέργειες υποστηρίζουν τις προσπάθειες της χώρας μας στην προσέλκυση νέων επενδύσεων».

Σημειώνεται ότι η ΚΑΕ είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση ταξιδιωτικού εμπορίου στην Ελλάδα, με 111 καταστήματα και πάνω από 18.000 τετραγωνικά μέτρα εμπορικών χώρων, με ελκυστικό και μεγάλης διάρκειας χαρτοφυλάκιο παραχωρήσεων. Συνολικά, το 80% των εσόδων της επιχείρησης προέρχεται από διεθνείς πελάτες, μεταξύ των οποίων Γερμανοί και Βρετανοί.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013, 13:04