Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, η επίσημη ενημέρωση για την χθεσινή πυρκαγιά στην Άνω Γλυφάδα, τη Βούλα και τη Βάρη την οποία πραγματοποίησαν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, κι ο υφυπουργός Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελος Βουρνάς.

Ο κ. Στυλιανίδης τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Αντιμετωπίσαμε μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά λόγω των καιρικών συνθηκών αλλά και του ανάγλυφου της περιοχής. Το καλοκαίρι που ξεκίνησε θα είναι σκληρό λόγω της κλιματικής κρίσης στην ανατολική Μεσόγειο. Παρά τις αντίξοες συνθήκες κατορθώσαμε λόγω συντονισμένων προσπαθειών να περιοριστεί η δύσκολη πυρκαγιά μέσα σε 7 ώρες.  Από την πλευρά μου, θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι πάλεψαν για να προστατεύσουν συνανθρώπους και τις περιουσίες τους. Όλοι μαζί έδωσαν μια πολύ δύσκολη μάχη με εκκενώσεις και οργανωμένη απομάκρυνση του πληθυσμού μέχρι την κατάσβεση της φωτιάς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υφυπουργός Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελος Βουρνάς τόνισε: «Είχαμε μια πολύ δύσκολη φωτιά με τρεις διαφορετικές εστίες η οποία ξεκίνησε από τη Γλυφάδα και επεκτάθηκε σε Βούλα και Βάρη. Ευτυχώς είχαμε περιορισμένες υλικές ζημιές ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός ή θάνατος κι αυτό είναι το πλέον σημαντικό. Αυτή την ώρα η φωτιά είναι σε ύφεση, έχει οριοθετηθεί η πυρκαγιά και οι πολίτες έχουν επιστρέψει στις κατοικίες τους».

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης