Είχαν φτιάξει ιστοσελίδα στο διαδίκτυο και μέσω αυτής πουλούσαν παράγωγα κάνναβης, τα οποία έστελναν στους πελάτες τους με εταιρείες ταχυμεταφορών. Οι Αρχές προχώρησαν την Τετάρτη στη σύλληψη δύο Ελλήνων, μιας 34χρονης και ενός 38χρονου, για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και επικίνδυνων σκευασμάτων για τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, έπειτα από ενδελεχή και πολύμηνη έρευνα στο διαδίκτυο, από προσωπικό της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε η ύπαρξη ιστοσελίδας μέσω της οποίας εταιρεία με ψευδή διεύθυνση και νόμιμο εκπρόσωπο διακινούσε – πωλούσε σε τρίτους, μέσω ταχυμεταφορικών εταιρειών, προϊόντα κάνναβης και παράγωγα αυτής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα είδη παρουσιάζονταν ως νομότυπα προϊόντα κλωστικής ή φαρμακευτικής κάνναβης, τα οποία προορίζονταν για καπνική χρήση, ή ως εισπνεόμενα, ή ως φαγώσιμα είδη, ή ως φαρμακευτικά σκευάσματα, χωρίς καμία ενημέρωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και του Γενικού Χημείου του Κράτους αντίστοιχα για το κάθε είδος.

Στο πλαίσιο της έρευνας, βρέθηκαν δείγματα κάνναβης, εκτός επιτρεπόμενων ορίων (τετραϋδροκανναβινόλης – THC) που παραπέμπουν σε εξαρτησιογόνο δράση και σχέση, επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, χωρίς σχετικές αδειοδοτήσεις και αναγραφές στην ελληνική γλώσσα ως προς τη σύνθεση, την προέλευση, τον τρόπο και την επιτρεπόμενη ηλικία για χρήση.

Σε προκαθορισμένη συνάντηση το πρωί της Τετάρτης στο λιμάνι του Πειραιά, με στέλεχος της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης, που εμφανίστηκε ως πελάτης, συνελήφθη η 34χρονη και στη συνέχεια ο 38χρονος μέσα σε δεξαμενόπλοιο στον Πειραιά, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν κάνναβη, παράγωγά της και διάφορα αντικείμενα σχετικά με αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε έρευνα που ακολούθησε σε σπίτι στην περιοχή της Σαλαμίνας, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ9, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ανάλογα προϊόντα.

Από την Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα παράνομα ευρήματα, ενώ ενημερώθηκαν ο ΕΟΦ και ο ΕΦΕΤ.

Πηγή: efsyn.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης