Πορεία αντιεξουσιαστών στη γερμανική πρεσβεία

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 23 Μαΐου 2015, 14:25
Πορεία αντιεξουσιαστών στη γερμανική πρεσβεία
Συγκέντρωση στην Ομόνοια πραγματοποίησαν αντιεξουσιαστικές οργανώσεις, και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία προς τη γερμανική πρεσβεία στο Κολωνάκι. Στην πορεία συμμετείχαν περίπου 300 άτομα.


Ο δρόμος της πρεσβείας ήταν αποκλεισμένος από δυνάμεις των ΜΑΤ και έτσι οι διαδηλωτές έφτασαν με τον Ευαγγελισμό, από όπου και αποχώρησαν.


Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα:

«Το Σάββατο 23 Μάη οριζόντια και αντιεραρχικά οργανωμένες συλλογικότητες από το αναρχικό και μαρξιστικό κίνημα οργανώνουν μία πορεία διαμαρτυρίας - κάλεσμα, προς τον «ελληνικό όσο και ευρύτερα τον ευρωπαϊκό λαϊκό παράγοντα να βγει στο προσκήνιο και να αντιπαρατεθεί με τα ιμπεριαλιστικά κέντρα (και κυρίως τον πυρήνα τους) και τους ντόπιους συνεργάτες τους για το δικό του συμφέρον και την επιβίωση».



Στην ανακοίνωση του καλέσματος, οι οργανώτριες συλλογικότητες, υπογραμμίζουν ότι «οι λαοί της Ευρώπης, οι Έλληνες, Ισπανοί, Ιταλοί, Γερμανοί, Γάλλοι κλπ εργάτες δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Αντίθετα, έχουμε έναν κοινό εχθρό: την ιμπεριαλιστική πολιτική του γερμανικού κεφαλαίου και των διεθνών και ντόπιων συμμάχων του...Το ελληνικό κεφάλαιο και η αστική τάξη κάθε χώρας δεν έχουν κοινά συμφέροντα με τους εργαζόμενους...Εμείς όμως που ζούμε στην ανεργία ή στην επισφαλή εργασία, με μειωμένους μισθούς ή συντάξεις, με αβέβαιο μέλλον και πετσοκομμένα δικαιώματα, δεν μένουμε θεατές απέναντι στη λεηλασία της ζωής μας και στα κοράκια της ντόπιας και διεθνούς κερδοφορίας, δεν περιμένουμε κανένα να δώσει την μάχη για εμάς».



«Εμείς που δεν αντέχουμε να χάσουμε τίποτα παραπάνω, βγαίνουμε στο δρόμο για να κερδίσουμε τα πάντα».

Πορεία προς τη γερμανική πρεσβεία: ΣΑΒΒΑΤΟ 23/5 12:00, ΟΜΟΝΟΙΑ».

Φωτορεπορτάζ: Παναγιώτης Σαγκούρης

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 23 Μαΐου 2015, 17:53