Ένταση και προσαγωγές έξω από το Μαξίμου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016, 10:39
Ένταση και προσαγωγές έξω από το Μαξίμου
Βίντεο-φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Ένταση επικράτησε λίγο πριν από το μεσημέρι της Πέμπτης έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου πρώην εργαζόμενοι του Athens Ledra Hotel επιχείρησαν να «σπάσουν» τον αστυνομικό κλοιό που περιφρουρεί το κτήριο.

Σημειώθηκαν αντεγκλήσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ 2-3 πρώην εργαζόμενοι του ξενοδοχείου προσήχθησαν.

Νωρίτερα οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας, από τη λεωφόρο Συγγρού προς το Μέγαρο Μαξίμου, όπου φθάνοντας ζήτησαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ώστε να αναδείξουν τα προβλήματά τους.

Οι εργαζόμενοι είναι εδώ και πέντε μήνες απλήρωτοι, με αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζουν, να μην μπορούν να ζήσουν τις οικογένειές τους.

«Είμαστε σε κινητοποιήσεις τρεις μήνες, σε υπουργεία, εργοδοτικούς φορείς, εργοδοσία και διεκδικούμε διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των κατεκτημένων δικαιωμάτων μας, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, μέτρα προστασίας για την επιβίωση των οικογενειών μας, την κάλυψη όλων των εργαζομένων για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καθώς και τη διασφάλιση όλων των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων» αναφέρουν και διαμηνύουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.





Oι δηλώσεις του προέδρου των εργαζομένων κ. Μπ. Τότσικα:






Aξίζει να σημειωθεί ότι απαγορεύθηκε η είσοδος δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ.














Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016, 15:26