Πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016, 08:07
Πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης
Μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα από τις 07.00 οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ξεκινώντας από το Ιπποκράτειο με κατεύθυνση προς το ΑΧΕΠΑ, το «Γεννηματάς» και το «Άγιος Δημήτριος», για να καταλήξουν στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Όπως επισήμανε σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την προγραμματιζόμενη διαμαρτυρία ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, η υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων έχει πέσει κάτω από το 6% του ΑΕΠ που προβλέπεται από το 2ο μνημόνιο, φτάνοντας το 5%, γεγονός που καθιστά ανέφικτη τη λειτουργία τους. Κατήγγειλε ακόμη ότι 200 κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) παραμένουν κλειστές και ότι υπάρχουν 40 ασθενείς που περιμένουν περισσότερες από πέντε ημέρες για να βρουν κρεβάτι σε ΜΕΘ, τη στιγμή που είναι γνωστό ότι, αν δεν μπουν στην εντατική αμέσως, στο πρώτο 24ωρο τριπλασιάζεται ο κίνδυνος θανάτου.

Υπογράμμισε ότι η αναμονή στις λίστες για χειρουργείο φτάνει το ένα έτος, λόγω έλλειψης υλικών, τα οποία αναγκάζονται να τα δωρίζουν οι ίδιοι οι ασθενείς, προκειμένου να χειρουργηθούν, όπως συνέβη στο ΑΧΕΠΑ. Ανέφερε ακόμη ότι λόγω της υποχρηματοδότησης στην Κοζάνη οι μαθητές συγκέντρωσαν χρήματα για να αγοραστούν σεντόνια για το νοσοκομείο, ότι στο Κιλκίς ο δικηγορικός σύλλογος έκανε έρανο για να αγοραστούν υλικά για το νοσοκομείο και ότι στη Γουμένισσα το προσωπικό του Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας αγόρασε γάζες με δικά του λεφτά.

ΠΗΓΗ: seleo.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016, 08:21