Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Πορεία για τον Ζακ Κωστόπουλο πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης, με αφετηρία την οδό Γλαδστώνος, η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πορεία ξεκίνησε στις 19.00 και κατέληξε στο Be Queer, τελευταίο στέκι της Zackie Oh όπου οι φίλες της έκαναν drag show προς τιμή της.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στο σημείο που ξεψύχησε ο 33χρονος, και άπλωσαν πανό που έγραφε «Justice for zackie». Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο Σύνταγμα, και κρατώντας κεριά μπροστά από την Βουλή, τήρησαν ενός λεπτού σιγή.

Όπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές της πορείας «ένας άνθρωπος δολοφονείται μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας παρουσία άπραγων θεατών χωρίς να είναι απειλή. Η δίκαιη αυτοδικία δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για το φρικιαστικό λιντσάρισμα και τον διασυρμό των ανθρώπων που κατατάσσονται στο περιθώριο και απειλούν τις βιτρίνες της ζωής των κανονικών ανθρώπων που ξεβολεύονται όταν κάτι τους χαλά την αισθητική».

Δείτε video και φωτογραφίες από την πορεία:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης