Με κεντρικό σύνθημα «Δεν θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι και πάλι την κρίση», οι διαδηλωτές συλλογικοτήτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς συγκεντρώθηκαν στα Χαυτεία για να κατευθυνθούν στη Βουλή, διαμαρτυρόμενοι για τα νέα αντεργατικά μέτρα.

Κλειστοί σταθμοί του Μετρό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λόγω της πορείας κλειστοί θα παραμείνουν οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο.

Επίσης, κλειστές παραμένουν από την τροχαία η Λεωφόρος Αμαλίας από το ύψος των Στήλων του Ολυμπίου Διός, καθώς και οι οδοί Αθηνάς, Σταδίου και Πανεπιστημίου.

Τα αιτήματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαδηλωτές στην Αθήνα αλλά και στην Θεσσαλονίκη όπου οργανώθηκε παρόμοια κινητοποίηση ζητούν:

– ριζική μείωση του χρόνου εργασίας – αυξήσεις στους μισθούς

– μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας

– μέτρα στήριξης των εποχιακά εργαζομένων και των εργαζομένων με σύμβαση έργου (μπλοκάκι)

– ειδικές ρυθμίσεις για τις υποχρεώσεις των εργαζομένων και των ανέργων αναφορικά με τα ενοίκια και τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ

– μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας

– μέτρα στήριξης των ανέργων

– απεγκλωβισμός των προσφύγων / μεταναστών από τα νησιά και τα κέντρα κράτησης. Στέγη, εργασία, περίθαλψη, εκπαίδευση για τους πρόσφυγες / μετανάστες.

Στην πορεία καλούν τα σωματεία Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής -ΣΥΒΧΨΑ, Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων Αττικής, εργαζομένων στις ΜΚΟ-ΣΒΕΜΚΟ, εργαζόμενων καθηγητών στα φροντιστήρια-ΣΕΦΚ, σύλλογος επιμελητών-μεταφραστών-ΣΜΕΔ,, Σωματείο στην ΜΚΟ Άρσις, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών-ΣΜΤ, Ένωση Ναυτών εμπορικού ναυτικού-ΠΕΝΕΝ, ΣΕΠΕ Κ. Σωτηρίου, Σύλλογος εργαζομένων ΤΕΕ, Σωματείο εργαζομένων στο χώρο του χορού, Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στον ΕΛΓΟ Δήμητρα, αλλά και εργατικά σχήματα όπως η ΑΤΕ-ΕΚΑ και άλλα, εργατικές συλλογικότητες και πρωτοβουλίες-συνελεύσεις από γειτονιές.

Δείτε εικόνες από την πορεία, από το zougla.gr:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης