Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν την Πέμπτη το απόγευμα δεκάδες μέλη οργανώσεων και κάτοικοι του Πειραιά που διαμαρτύρονται για τις εργασίες επέκτασης στο λιμάνι του Πειραιά. Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά (ΕΚΠ) αλλά και μέλη άλλων συλλογικοτήτων και κάτοικοι της περιοχής πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή, έξω από το δημαρχείο Πειραιά, λίγο μετά τις επτά το απόγευμα.

Με συνθήματα και πλακάτ δήλωσαν την αντίθεσή τους στο Master Plan και στα έργα κατασκευής προβλητών κρουαζιερόπλοιων από την Cosco – ΟΛΠ, στην Πειραϊκή έξω από το λιμάνι του Πειραιά, ένα έργο που θα επιβαρύνει το θαλάσσιο περιβάλλον, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καταγγέλουν, μάλιστα, ότι από τις εργασίες αυτές και σε συνδυασμό με την λειτουργία των υφιστάμενων επιχειρήσεων πετρελαιοειδών, η ατμοσφαιρική μόλυνση θα είναι τεράστια.

Η παρουσία της αστυνομίας καθ’ όλη την διάρκεια της συγκέντρωσης αλλά και κατά την πορεία των δεκάδων διαδηλωτών ήταν διακριτική και σε καμία περίπτωση δεν χρειάστηκε να υπάρξει η παραμικρή επέμβαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης