Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης- Σταυρούλα Πεταλιού
Φωτορεπορτάζ: Nίκος Χριστοφάκης
Κάμερα: Παναγιώτης Σαγκούρης

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στη μαζική πορεία στο Κερατσίνι για την συμπλήρωση 4 χρόνων από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ομάδες διαδηλωτών βγήκαν από την πορεία και πέταξαν πέτρες προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ και οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Πέντε άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Τραυματίες είναι δύο πολίτες και τα τρία μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου του ΑΝΤ1, ένας δημοσιογράφος και 2 τεχνικοί, οι οποίοι ξυλοκοπήθηκαν από ομάδα περίπου 15 ατόμων. Ο ένας πολίτης δέχθηκε πέτρα στο κεφάλι, ενώ ο άλλος ξυλοκοπήθηκε από νεαρούς έξω από κατάστημα καφέ στο οποίο προξένησαν φθορές. Ο ένας εκ των δύο οπερατέρ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», τραυματισμένος σοβαρά στο πρόσωπο, τα πλευρά και το κεφάλι, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 3 προσαγωγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Έσπασαν τζαμαρίες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Ομάδες νεαρών κλέβουν καροτσάκια από σούπερ-μάρκετ



Πετροπόλεμος στην Αγ.Δημητρίου





Μεταφορά τραυματία από το ΕΚΑΒ


Η Αστυνομία απάντησε με εκτεταμένη χρήση χημικών

Ομάδες νεαρών έσπασαν τις τζαμαρίες του Δημαρχείου και του Ληξιαρχείου Κερατσινίου

Με κεντρικό σύνθημα “Ο Παύλος ζει τσακίστε τους Ναζί” οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν  για την δολοφονία του αδικοχαμένου 34χρονου τον Σεπτέμβριο του 2013 και καταδίκασαν όσες φασιστικές συμπεριφορές έχουν εκδηλωθεί τα τελευταία χρόνια. Παρόντες στη συγκέντρωση ήταν και η οικογένεια του Παύλου Φύσσα.



Συγκινητική η στιγμή που η μητέρα του Παύλου Φύσσα καταθέτει ένα γράμμα στο μνημείο του αδικοχαμένου γιου της.


 
Η οικογένεια του αδικοχαμένου μουσικού και αντιρατσιστικά σωματεία συγκεντρώθηκαν στο σημείο όπου δολοφονήθηκε για να καταλήξουν στο Καστράκι, απέναντι από την πύλη Ε2 του λιμανιού, όπου πραγματοποιείται  συναυλία με τίτλο «Πώς ανέχεσαι να ζεις μαζί τους;».

Επιτηρεί την πορεία ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

Στη συναυλία, με ελεύθερη είσοδο, συμμετέχουν φιλικά οι: Γιάννης Αγγελάκας, Παύλος Παυλίδης, Magic de Spell, Υπόγεια Ρεύματα, Fundracar, Alex K &Stef (Last Drive), Μύκητες, Σ. Γραμμένος, Taburo Bota και άλλοι καλλιτέχνες.

Σκοπός της σημερινής εκδήλωσης μνήμης πέρα απ’ το να τιμήσουν τον Παύλο είναι να ενημερωθεί ο κόσμος για την πορεία της δίκης της Χ.Α., γι’ αυτό και θα προβληθεί σχετικό οπτικοακουστικά υλικό αλλά και στοιχεία απ’ τη μέχρι τώρα έκβαση της υπόθεσης.

Ανεξάρτητη συγκέντρωση από το ΠΑΜΕ

Όπως αναφέρει στο σχετικό κάλεσμά της η οικογένεια του Παύλου: «Σκοπός μας είναι όσο η δίκη μπαίνει στην τελική ευθεία να αποτελέσει κομβικό σημείο συσπείρωσης για δράση σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα, με έμπρακτη στήριξη και μαζική παρουσία του κόσμου στις συνεδριάσεις, ώστε να καταστήσουμε σαφές ότι η συνολική καταδίκη των φασιστών θεωρείται μονόδρομος».

Στο τέλος της συναυλίας η δημοτική συγκοινωνία του Κερατσινίου θα μεταφέρει τον κόσμο πίσω στο μνημείο για τη διευκόλυνση της αποχώρησης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης