Για τουλάχιστον ένα χρόνο οποιοσδήποτε κυκλοφορούσε στο κέντρο της Αθήνας, ήταν πιθανός στόχος της συμμορίας που άρπαζε κινητά τηλέφωνα και φορητούς υπολογιστές.

Τα εκατοντάδες μέλη της σπείρας έβγαιναν για να βρουν την λεία τους συνήθως τις απογευματινές ώρες. Όταν τελείωναν τις επιδρομές τους σε Ομόνοια, Άγιο Παντελεήμονα, Ακρόπολη  μετέφεραν τα κλοπιμαία στα σπίτια – καβαντζες. Το πρωί, μετά τις 11.00, τα έπαιρναν και πήγαιναν να τα πουλήσουν στους κλεπταποδόχους που τους περίμεναν με  ζεστό χρήμα. «Έτσι λειτουργούσε το κύκλωμα. Εμείς τους παρακολουθούμε έξι μήνες και για αυτό καταφέραμε να εντοπίσουμε και πολλά κλοπιμαία» λέει αξιωματικός της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Αθηνών που συμμετείχε στις έρευνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικοί τις επόμενες εβδομάδες θα προσπαθήσουν να ταυτοποιήσουν τα κλοπιμαία που έχουν στα χέρια τους με συγκεκριμένες καταγγελίες κλοπών και διαρρήξεων που έχουν γίνει στο κέντρο της Αθήνας, όπως επίσης και με εισβολές σε σπίτια. «Δεν θα εκπλαγούμε αν εργαστηριακά προκύψει συμμετοχή των κατηγορούμενων και σε άλλες παράνομες πράξεις. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να  “πάρει ανάσα” το κέντρο της πόλης και οι κάτοικοι να μπορέσουν να κυκλοφορήσουν χωρίς τον φόβο της συγκεκριμένης συμμορίας» λέει αξιωματικός που ασχολήθηκε μέρες με την παρακολούθηση των συλληφθέντων.

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν από την αστυνομία συγκεκριμένες ώρες και ημέρες που οι πολίτες θα μπορούν να πηγαίνουν στην υποδιεύθυνση ασφάλειας Αθηνών, στην Κυψέλη, ώστε να αναγνωρίσουν κάποια από τα κλοπιμαία. Την Πέμπτη αναμένεται να έχουν τελειώσει οι απολογίες των δεκάδων συλληφθέντων στον ανακριτή.

Zougla newsroom

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης