Μεγαλώνει θεαματικά η « μαύρη τρύπα» στην υπόθεση της αφαίμαξης του ταμείου του Ξενώνα Σταύρος Νιάρχος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, μια υπόθεση που ήλθε στο φως της δημοσιότητας την περασμένη άνοιξη κι αποτελεί μια ακόμη πληγή, μετά από εκείνη των χρημάτων των απογευματινών ιατρείων του ΠΑΓΝΗ, που έκαναν φτερά, από υπάλληλο – διαχειριστή και που δείχνουν πως κάτι δεν πάει καλά στη διαχείριση χρημάτων από τέτοιου είδους εξωτερικούς λογαριασμούς.

Ο λόγος για την υπεύθυνη διαχείρισης του Ξενώνα «Σταύρος Νιάρχος» που εδώ και 16 χρόνια λειτουργεί στο νοσοκομείο, δωρεά του γνωστού Ιδρύματος. Ο ξενώνας δημιουργήθηκε για να προσφέρει φιλοξενία σε συγγενείς και άπορους ασθενείς, ανθρώπους που δεν είχαν “πού την κεφαλήν κλίναι”, όταν οι ίδιοι ή συγγενικά τους πρόσωπα έπρεπε να νοσηλευτούν για μεγάλο ή μικρό χρονικό διάστημα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον ξενώνα αυτόν λοιπόν που έχει δυναμικότητα περίπου 75 κλίνες, οι φιλοξενούμενοι δίνουν ένα ποσό της τάξης των 15 ευρώ ανά βραδιά, τα οποία εισέπραττε εξουσιοδοτημένη υπάλληλος του νοσοκομείου. Με ένα τρόπο που διερευνάται η υπάλληλος φαίνεται να μην απέδιδε για πολλά χρόνια λογαριασμό για το ποσό αυτό το οποίο φαίνεται να είναι αρκετά μεγάλο ( λένε όσοι γνωρίζουν πως μπορεί να είναι από 100-300.000 ευρώ) και που η υπάλληλος του νοσοκομείου έβαζε στην τσέπη. Κι ενώ ο αρχικός έλεγχος έκανε λόγο για μερικές χιλιάδες ευρώ στην πορεία το ποσό… ξέφυγε αφού είναι υπό έλεγχο πόσο διάστημα η ελεγχόμενη υπάλληλος έβαζε στην τσέπη τα χρήματα του συγκεκριμένου λογαριασμού.

Μόλις έγινε γνωστή η υπόθεση η συγκεκριμένη ετέθη σε αργία από τη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ ενώ ακόμα ψάχνουν να βρουν το ποσό που έκανε φτερά από τα ταμεία του νοσοκομείου.

Και βέβαια το ερώτημα και με αφορμή την υπόθεση των απογευματινών ιατρείων είναι αν έχει γίνει κάποιος διαχειριστικός έλεγχος σε βάθος χρόνου για όλους όσοι έχουν πρόσβαση στο νοσοκομείο σε τέτοιου τύπου λογαριασμούς ή αν περιμένουν πότε θα σκάσει ένα ακόμη σκάνδαλο για να τρέχουν πίσω από αυτό!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: cretalive.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης