Πώς εκτέλεσαν τον Μανώλη Καραγιάννη

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018, 12:07
Πώς εκτέλεσαν τον Μανώλη Καραγιάννη
Ήταν περίπου 09.40 το πρωί της Τετάρτης στη συμβολή των οδών Αίαντος και Ναϊάδων, στο Παλαιό Φάληρο, όταν οι εκτελεστές άνοιξαν πυρ με καλασνίκοφ κατά του γνωστού «νονού» της νύχτας Μανώλη Καραγιάννη. Η ενέδρα είχε στηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε το θύμα να πυροβοληθεί από τρεις πλευρές.

Στο έδαφος η αστυνομία μέτρησε τουλάχιστον 50 κάλυκες από το σοβιετικού τύπου πολεμικό όπλο. Ο Μανώλης Καραγιάννης, έμπειρος σε τέτοιου είδους συμπλοκές, αντέδρασε. Έβγαλε το πιστόλι του, τσεχικής κατασκευής τύπου cz, και πυροβόλησε κατά των εκτελεστών του. Η συμπλοκή διήρκεσε αρκετή ώρα και μάλιστα τουλάχιστον ένας εκτελεστής άλλαξε και γεμιστήρα στο καλασνίκοφ του. Η γεμιστήρα βρέθηκε στο έδαφος αργότερα.


(Φωτογραφία - ντοκουμέντο: Ο Μ. Καραγιάννης έχει πέσει αιμόφυρτος στο έδαφος)

Ο Μανώλης Καραγιάννης χτυπήθηκε από αρκετές σφαίρες. Τουλάχιστον μία τον έπληξε στο στήθος, μία βολίδα τον χτύπησε στην κοιλιά και άλλη μία στο πόδι. Αιμόφυρτος έπεσε ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα, αλλά διατηρούσε τις αισθήσεις του και ζήτησε από τους παρευρισκομένους να γράψουν ένα τηλέφωνο. Αμέσως μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, αλλά, όπως αντελήφθησαν από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί, τα τραύματά του ήταν εξαιρετικά βαριά. Λίγη ώρα αργότερα κατέληξε στο χειρουργείο του νοσοκομείου.

Από τις μαρτυρίες των περιοίκων προκύπτει ότι οι δράστες ήταν τουλάχιστον τέσσερις και είχαν φθάσει στο σημείο της ενέδρας με μία μοτοσυκλέτα ΚΤΜ και ένα παλαιό Alfa Romeo. Από τις ίδιες μαρτυρίες προκύπτει πως ενδεχομένως ένας από τους δράστες να έχει τραυματιστεί από σφαίρα του Μανώλη Καραγιάννη.

Οι εκτελεστές εξαφανίστηκαν και άρχισε το ανθρωποκυνηγητό, με την αστυνομία να στήνει μπλόκα περιμετρικά του Παλαιού Φαλήρου προς Άλιμο και Ελληνικό, προς Νέα Σμύρνη και νοτιότερα προς Καλλιθέα, Τζιτζιφιές και Νέο Φάληρο.Η δολοφονία του Μανώλη Καραγιάννη δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Τους τελευταίους μήνες και από τη δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου στο Χαϊδάρι, μιας από τις ηγετικές μορφές του κόσμου της νύχτας, άρχισε να εξελίσσεται ένας πόλεμος μεταξύ των «μνηστήρων» για τον θρόνο του αρχηγού του οργανωμένου εγκλήματος στην Αττική. Υπήρξαν διάφορες φάσεις σε αυτόν τον πόλεμο με πολλές ενέδρες και νεκρούς και ακόμη περισσότερα συμβόλαια θανάτου.

Οι εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. είναι πως ένας από τους ισχυρότερους «μνηστήρες» σε αυτήν τη διεκδίκηση ήταν ο Μανώλης Καραγιάννης.Είναι εξαιρετικά παρακινδυνευμένο να καταλήξει κάποιος, και μάλιστα σε αυτήν τη φάση, σε ένα τελικό σχεδιάγραμμα ως προς τη διαμόρφωση του χάρτη του οργανωμένου εγκλήματος στην Αττική.

Ο Μανώλης Καραγιάννης φέρεται να διατηρούσε επαφές και με διάφορους επιχειρηματικούς κύκλους, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για το εύρος αυτών των επαφών. Η τελευταία αυτή εκτέλεση «νονού» της νύχτας δεν αναμένεται, σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ., να ηρεμήσει τα πράγματα.Έμπειροι αξιωματικοί επισημαίνουν πως μέχρι να επικρατήσει κάποιος εκ των «μνηστήρων» θα υπάρξουν και νέοι γύροι με παράλληλες απώλειες και ασύμμετρα χτυπήματα, τα οποία για τον κοινό πολίτη δεν είναι κατανοητά και δεν συνδέονται μεταξύ τους. Αντιθέτως, για την αστυνομία όλα αυτά αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου παιχνιδιού για το ξεκαθάρισμα της κατάστασης στην Αττική, όταν μάλιστα οι ισορροπίες στον κόσμο της νύχτας δεν υφίστανται πλέον.

Αυτόπτης μάρτυρας: Είδα τέσσερα άτομα


Αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο zougla.gr ανέφερε ότι είδε τέσσερα άτομα να κινούνται στο σημείο, δύο με μηχανή και δύο με αυτοκίνητο. Ορισμένοι φορούσαν μάσκα κι άλλοι όχι, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο αυτόπτης μάρτυρας είπε ακόμη πως το περιστατικό είχε μεγάλη διάρκεια.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018, 13:14