Ποσότητα, που αγγίζει και ίσως ξεπερνά τα πεντακόσια κιλά ινδικής κάνναβης, εντόπισε περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Κέρκυρας, σε συνέχεια των ερευνών του, μετά και τον εντοπισμό περισσοτέρων από 78 κιλών χασίς που είχε περισυλλέξει τα τελευταία 24ωρα, από θαλάσσια περιοχή των Οθωνών, στα Διαπόντια Νησιά της Κέρκυρας.

Η μεγάλη αυτή ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, εντοπίστηκε επιμελώς κρυμμένη μέσα σε απότομη βραχώδη περιοχή, Νοτιοδυτικά της νήσου Οθωνών και αποτελεί μέρος του μεγάλου παράνομου φορτιού που προσπάθησαν να μεταφέρουν αλλοδαποί στη γείτονα χώρα την Ιταλία, που όταν αντελήφθησαν ότι εντοπίστηκαν από τις ιταλικές αρχές, τράπηκαν σε φυγή και έφτασαν στα παράλια των Διαποντίων Νήσων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκεί κατάφεραν να κρύψουν την μεγάλη ποσότητα στην ξηρά, ενώ πέταξαν στη θάλασσα μερικούς σάκους με το παράνομο φορτίο τους το οποίο και εντοπίστηκε και περισυνελέχθηκε από περιπολικό του Λιμεναρχείου Κέρκυρας.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας Σπυρίδων Χυτήρης, «πρόκειται για μία πολύ μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών. Η υπόθεση είναι ακόμη στα πλαίσια της προανάκρισης και διερευνάται από την υπηρεσία μας».

Λίγο μετά τις επτά το απόγευμα, το «μαμούθ φορτίο» των ναρκωτικών μεταφέρθηκε με δύο σκάφη του λιμενικού, στο Λιμεναρχείο Κέρκυρας, όπου και θα γίνει η ακριβής καταμέτρησή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δύο αλλοδαποί που φέρεται ότι εμπλέκονται στην εν λόγω υπόθεση και διαφεύγουν μέχρι αυτή την ώρα της συλλήψεως, είναι αλβανικής καταγωγής, ενώ φέρεται ότι πρόκειται για έναν 46χρονο άνδρα χειριστή του ταχύπλοου φουσκωτού και μία 28χρονη γυναίκα που επέβαινε στο σκάφος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης