Ανοιχτά παρέμειναν τα περισσότερα καταστήματα την Κυριακή, στο πλαίσιο της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μαγαζιά θα λειτουργήσουν από τις 11.00 το πρωί έως τις 20.00 το απόγευμαΣε όλες τις περιοχές της χώρας τα μαγαζιά λειτούργησαν λειτουργήσουν προαιρετικά από τις 11.00 το πρωί έως τις 20.00 το απόγευμα. Στα κεντρικότερα σημεία της πόλης οι καταναλωτές έκαναν την εμφάνισή τους και εκμεταλλεύτηκαν την κυριακάτικη βόλτα με την έρευνα αγοράς για φθηνά προϊόντα.

Τόσο στο κέντρο της Αθήνας, όσο και στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας, η αγορά πλημμύρισε από κόσμο, εν μέσω διαμαρτυριών για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, με τους πιο θερμόαιμους να προκαλούν μικροεπεισόδια και… παρατράγουδα.

Ικανοποιημένοι οι έμποροι για την αγοραστική κίνηση του διήμερου

Ευχαριστημένοι δηλώνουν οι έμποροι από την αγοραστική κίνηση στα καταστήματα το διήμερο – χθες πρώτη μέρα των εκπτώσεων και σήμερα Κυριακή- που ήταν ανοικτά τα καταστήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Βασίλης Κορκίδης, ο συνδυασμός των χαμηλών τιμών στην αρχή της χειμερινής περιόδου, ο καλός καιρός και το γεγονός ότι πληρώθηκαν συνταξιούχοι και εργαζόμενοι στο τέλος του μήνα έφεραν τζίρο στα καταστήματα στα σημεία που “παραδοσιακά” συγκεντρώνουν τις προτιμήσεις των καταναλωτών (μεγάλα εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά χωριά και δημοφιλείς εμπορικοί δρόμοι σε όλες τις συνοικίες).

Σε ό,τι αφορά στα επεισόδια που δημιουργήθηκαν κυρίως στη Θεσσαλονίκη ο κ. Κορκίδης ανέφερε ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά που δεν αλλοιώνουν τη γενική εικόνα.

Οι έμποροι πάντως επισημαίνουν ότι αν και η κίνηση στο διήμερο ήταν ικανοποιητική, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να επεκταθεί, το μέτρο της κυριακάτικης λειτουργίας, όλες τις Κυριακές του έτους, σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.

 



Τα πρόστιμα για τους παραβάτες των εκπτώσεων

Όσον αφορά τις εκπτώσεις, σύμφωνα με τον ν. 4177/2013 (άρθρο 21), σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 5.000 ευρώ.

Αν οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων, ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον επιβληθεί δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών.

Διαβάστε επίσης:

Ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα

Απαντούν με… απεργία στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης