Έντονα φαινόμενα αναμένονται από το μεσημέρι του Σαββάτου και έπειτα σε Κορινθία και Αργολίδα και το βράδυ στις Κυκλάδες. Οι ειδικοί συνιστούν την προσοχή των πολιτών και προτείνουν να αποφεύγονται οι  άσκοπες μετακινήσεις καθώς στις περιοχές που θα φτάσει ο Ιανός τα φαινόμενα θα είναι έντονα με πολλές βροχές και καταιγίδες.

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου η σύσκεψη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά με τους παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας και των άλλων συναρμόδιων φορέων με θέμα την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα τελευταία δεδομένα του φαινομένου και θέματα αποκατάστασης των ζημιών από τις περιοχές που πέρασε ο Ιανός.

Όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις των μετεωρολόγων, φαίνεται πως η κακοκαιρία θα πλήξει μέχρι το μεσημέρι την Αττική, χωρίς ωστόσο να είναι ιδιαίτερα έντονα τα προβλήματα. Πιο συγκεκριμένα, στην Αττική αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν. 

Αντιθέτως, κακοκαιρία αναμένεται από το μεσημέρι προς το απόγευμα, κυρίως με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και μεγάλο όγκο νερού σε Κορινθία και Αργολίδα και αργότερα στις Κυκλάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο αυτό κατά την ενημέρωση των παραγόντων της Πολιτικής Προστασίας, συζητήθηκε η ετοιμότητα και ο συντονισμός του κρατικού μηχανισμού, που θα είναι σε αυξημένη επιφυλακή για την αντιμετώπιση του φαινομένου και των επιπτώσεων του. Ακόμη, συζητήθηκε το συνεχιζόμενο πρόβλημα που υφίσταται σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, όπου εξακολουθούν να γίνονται επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής για την παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται ακόμη στην κεντρική και νότια Πελοπόννησο και στις περιοχές όπως: η Κόρινθος, το Άργος, η Σπάρτη, καθώς και τα Κύθηρα αφού όπως φαίνεται θα δεχθούν μεγάλο όγκο νερού. Τα φαινόμενα θα επιμείνουν στην Πελοπόννησο και τη νύχτα ενώ από το πρωί της Κυριακής η κακοκαιρία Ιανός αναμένεται να φτάσει στην Κρήτη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στις περιοχές από τις οποίες πέρασε ο Ιανός, γίνεται προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών, ενώ όλος ο μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή για την προστασία των πολιτών και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν λόγω της υπερχείλισης των ποταμών και των χειμάρρων.

 

Πληροφορίες και εικόνες από Meteo

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης