Ως υποψήφιος δήμαρχος Πάρου και επικεφαλής της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» – το όχι και τόσο μακρινό 2002 – ο νυν υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Γιάννης Ραγκούσης, ζητούσε με επιστολή του, από τους τότε υπουργούς του ΠΑ.ΣΟ.Κ.: Υγείας, Εμπορικής Ναυτιλίας, Οικονομίας, Εργασίας, τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, κ.ά., την ανάκληση της απόφασης (υπ. αριθ. 88618/11/09/02) σχετικά με την επιβολή αμοιβής, δηλαδή της πληρωμής των υπηρεσιών που παρέχουν τα Κέντρα Υγείας από τους ασφαλισμένους που τα επισκέπτονται για νοσηλεία.

Τότε ο κ. Ραγκούσης, ως υποψήφιος δήμαρχος Πάρου, αντιδρούσε σε τέτοιες άδικες αποφάσεις. Τώρα ως ένα από τα πλέον σημαντικά μέλη αυτής της κυβέρνησης όχι μόνο συναινεί αλλά και εισηγείται τέτοιες πρακτικές…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε, λοιπόν, σε όλους όσους θέλουν να ξεχάσουν ότι τότε ο κ. Ραγκούσης έγραφε «Η απόφασή σας για την επιβολή αμοιβής στα Κέντρα Υγείας μάς βρίσκει ολοκληρωτικά αντίθετους. Πρόκειται για μια απόφαση, η οποία είναι ηθικά και κοινωνικά μη αποδεκτή.

Είναι παντελώς ανεφάρμοστη, δεδομένης της ανυπαρξίας ταμειακής υπηρεσίας στα Κέντρα Υγείας και προφανώς άνευ εισπρακτικής ουσίας. Κατόπιν τούτου, ζητούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης αυτής. Επίσης, θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη για δραματική αύξησης των ιατρών ειδικοτήτων που θα συμπληρώσουν το υπάρχον δυναμικό του Κέντρου Υγείας Πάρου.

Η τελευταία απόφαση του Υπουργείου Υγείας να διαθέσει μόνον οκτώ ιατρούς για τις Κυκλάδες, (εκ των οποίων ο ένας για την Πάρο), προφανώς δεν είναι άξια λόγου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ… ΑΠΟ ΤΟ 2002»

Δύο blog που ασχολούνται με τα τοπικά ζητήματα στις Κυκλάδες, αρχικά το http://kepparou.blogspot.com/ και στη συνέχεια το http://naxios.blogspot.com/ (το οποίο το  είχε μηνύσει ο κ. Ραγκούσης πριν από μερικούς μήνες για τα συκοφαντικά δημοσιεύματα εναντίον του) φέρνουν το έγγραφο στη δημοσιότητα.

Δικαίως αναφέρουν ότι τότε ο νυν κ. υπουργός των Εσωτερικών ανήκε μεταξύ εκείνων που διαμαρτύρονταν, προς την κεντρική εξουσία, και μιλούσε για ηθικά και κοινωνικά μη αποδεκτή απόφαση.

Ήταν δηλαδή μεταξύ εκείνων, οι οποίοι στις μέρες μας – επί υπουργίας δηλαδή Ραγκούση – λοιδορούνται καθημερινά και παρουσιάζονται από υπουργούς, μεγαλοδημοσιογράφους και λοιπά παπαγαλάκια ως «τζαμπατζήδες» επειδή συμμετέχουν με όποιον τρόπο μπορούν στο κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» προσπαθώντας να αντισταθούν απέναντι σε εκείνους που συστηματικά τους αδικούν.

Σωστά ο σοφός λαός λέει: «Πού ‘σουνα νιότη που ‘λεγες, πως θα γινόμουν άλλος…».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης