Πούλησαν στον ενεχυροδανειστή τη μασέλα της πρόσφατα αποθανούσας γιαγιάς τους

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014, 00:37
Πούλησαν στον ενεχυροδανειστή τη μασέλα της πρόσφατα αποθανούσας γιαγιάς τους
Η κρίση βαθαίνει, φως στο τούνελ... δεν υπάρχει και χιλιάδες είναι αυτοί που συνεχίζουν να καταφεύγουν σε ενεχυροδανειστήρια για να πάρουν... ότι μπορούν! Μέχρι και οι ενεχυροδανειστές σε πολλές περιπτώσεις... δεν πιστεύουν αυτά που ακούν και βλέπουν και φθάνουν στο σημείο... να κάνουν τον σταυρό τους!

Όπως ιδιοκτήτης τέτοιου καταστήματος που λειτουργεί στο κέντρο της Πάτρας στον οποίον απευθύνθηκαν προ ημερών συγγενείς προσφάτως αποβιώσασας ηλικιωμένης γυναίκας για να του δώσουν... τα χρυσά της δόντια! Δεν πρόλαβε να φθάσει στον άλλον κόσμο η γιαγιά και της έβγαλαν τα χρυσά δόντια για να τα αφήσουν «ενέχυρο»!

Παράλληλα δε, έδωσαν στον ενεχυροδανειστή και όλα τα χρυσά κοσμήματα της γιαγιάς προκειμένου να πάρουν μετρητά!

Ένα άλλο ζευγάρι εμφανίστηκε στο ίδιο ενεχυροδανειστήριο και ζητούσε να πουλήσει... την ρόκα μίας ηλικιωμένης που πέθανε!

«Έχουμε μεγάλο ενδιαφέρον και πολλά τηλεφωνήματα για ενέχυρα από επιχειρηματίες. Μου προτείνουν να πάρω αυτοκίνητα ακόμα και οικόπεδα. Αυτοί είναι άνθρωποι που έχουν φτάσει στα όριά τους, έχουν αυξήσει το χρέος τους και δεν βρίσκουν λύση απλά ρευστοποιώντας δαχτυλίδια ή καδένες. Πάνε για πολύ μεγαλύτερα ποσά. Έτσι προτίθενται να πάρουν το ρίσκο να χάσουν κάποιο περιουσιακό τους στοιχείο, προκειμένου να βρουν τα χρήματα που χρειάζονται. Αυτές οι περιπτώσεις έχουν αυξηθεί πολύ. Συνήθως είναι επιχειρηματίες ηλικίας 40-50 ετών που έχουν βρει κλειστές τις κάνουλες χρηματοδότησης από τις τράπεζες και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οφειλές τους», δηλώνουν ενεχυροδανειστές.

Πηγή: dete.gr

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014, 00:39