Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τον συντονισμό των ελληνικών ελεγκτικών μηχανισμών με τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τον συντονισμό των ελληνικών ελεγκτικών μηχανισμών με τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες
Ευρεία σύσκεψη με θέμα το συντονισμό των ελληνικών ελεγκτικών μηχανισμών με τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου, στην έδρα της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο γενικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), Giovanni Kessler, ο γενικός γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης, ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΟΕ Κώστας Χρήστου, ο διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας, υποστράτηγος Εμμανουήλ Πλουμής, ο επικεφαλής του Γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Παναγιώτης Καρβούνης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε η ιδιαίτερα καλή και επωφελής συνεργασία της OLAF με την γενική γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, που έχει οριστεί ως η αρμόδια αρχή για το συντονισμό της καταπολέμησης της απάτης και υπογραμμίστηκε η ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσής της.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στον απόηχο και των τελευταίων επιτυχιών της OLAF, στον τομέα της πάταξης του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, στο πλαίσιο των οποίων σημειώθηκε και η σημαντική συνεισφορά της γενικής γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016, 16:51